Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Et køleskib lækker olie i vandet ud for Kalundborg

Skib, der ligger for anker og venter på at blive repareret, har revne i skroget, hvorfra der slipper olie ud.

»Vi satser på at få lagt flydespærringer ud, så vi kan inddæmme olien og få den suget op,« siger Ole Theill.
»Vi satser på at få lagt flydespærringer ud, så vi kan inddæmme olien og få den suget op,« siger Ole Theill.

Et køleskib lækker tirsdag eftermiddag olie i Kalundborg Fjord, oplyser vagtholdsleder Ole Theill, Forsvarets Operationscenter.

Miljøskibet "Gunnar Seidenfaden" er på vej til stedet. Også Marinehjemmeværnet er på vej.

Det er meningen, at olien skal inddæmmes og suges op.

»Vi satser på at få lagt flydespærringer ud, så vi kan inddæmme olien og få den suget op,« siger Ole Theill.

Det var skibets kaptajn, der tirsdag eftermiddag klokken 14.45 slog alarm om, at skibet har en revne i skroget, hvorfra der løber olie ud i vandet. Olien stammer fra skibets brændstoftank.

Køleskibet, "Crown Ruby", sejler under fremmed flag. Det var på vej fra Sankt Petersborg til Cristóbal i Panama, da der opstod problemer med skibets skrue.

Derfor ankrede det op i Kalundborg Fjord for at få skaden repareret. I forbindelse med reparationen opdagede dykkere en revne i skroget, hvorpå der blev slået alarm.

Ifølge Ole Theill har søredningstjenesten endnu ikke fået en præcis forklaring på, hvad der er sket.

»Vi har foreløbig kun talt i telefon med kaptajnen og tilbageholdt skibet, men vi sender et hold om bord for at se på skibets tilstand og tale mere med ham,« siger vagtholdslederen.

Der er heller ikke præcise oplysninger om, hvor meget olie der er sluppet ud af tanken. Ifølge de foreløbige oplysninger drejer det sig dog ikke om "massive mængder".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.