Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort flertal af danskerne støtter idé om pant på plastposer

Måling viser stor opbakning til forslag om at indføre et retursystem for plastbæreposer.

Et massivt flertal synes, det er en meget god idé eller en overvejende god idé at indføre pant på plastposer i Danmark for at mindske forureningen med plastik.

Det fremgår af en meningsmåling udført af TNS Gallup for Danmarks Naturfredningsforening, skriver Politiken.

Idéen får opbakning af 68 procent. Kun 13 procent synes, at det en dårlig eller meget dårlig idé.

Der har været afgift på plastbæreposer i Danmark i over 20 år. En afgift som den enkelte kunde typisk betaler direkte i supermarkeder, men som hos de fleste andre butikstyper som tøjbutikker og isenkræmmere er regnet ind i varernes pris.

Derfor bruges mange plastposer også flere gange og ender måske med at blive brugt som skraldepose.

Men det er den alt for god til, siger Sine Beuse Fauerby, miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, til Politiken.

»En Nettopose er af alt for god kvalitet til at blive brugt til skraldepose i forhold til de poser, der er beregnet til det. De har slet ikke krævet det samme ressourceforbrug som de store, solide poser. Det er fint, at folk bruger plastposterne flere gange, men det kunne være smart, hvis mange flere bliver afleveret til genanvendelse bagefter.«

Sine Beuse Fauerby erkender, at der kan være mange praktiske udfordringer ved en pantordning for plastposer.

Men pointen er, mener hun, at komme i gang.

»I denne meningsmåling har vi spurgt om plastposerne, men det kunne være godt med pant på mange flere ting. Det eneste område, hvor vi i Danmark har noget lidt unikt på affaldsområdet, er retursystemet. Det skal vi i gang med at udnytte til mere,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.