Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Et blik på en ny bydel i København

»København får sit vand tilbage« lover Jens Kramer Mikkelsen om By & Havns kommende kæmpeprojekt i Nordhavn.

Selv om der foreløbig er ret tomt ude på Nordhavnens gamle græstilgroede havnearealer, vil der snart dukke spændende arkitektur op, lover den administrerende direktør for By & Havn og tidligere overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen.

By & Havn, der står bag udviklingen og salget af de nye boligområder i København såsom Ørestaden og Sydhavnen, har fået fremstillet en video, der giver indtryk af Nordhavnsprojektet. Videoen viser et byområde med stor variation i højde og funktion, kontorbygninger og boliger, der alle sammen har så godt som spytteafstand til gennemskærende kanaler.

Se, hvordan bydelen kommer til at se ud på denne video.

Det ny Nordhavn er i pagt med de bedste københavner-traditioner for byplanlægning, mener Jens Kramer Mikkelsen.

- Der er stor variation i byggeriet - fra nybyggeri til ombyggede pakhuse - alt samme i en skala, der passer til eksempelvis Østerbro. Der bliver boligbyggeri helt ned til vandet, og på den måde vender vandet tilbage til byen, efter at den har været adskilt fra den i næsten hundrede år, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Vigtigt med Metro-stationer i området

 En vigtig forudsætning for, at området bliver en succes, bliver etableringen af en afgrening af den metro-cityring, der i øjeblikket er ved at blive udgravet, men Jens Kramer Mikkelsen er overbevist om at den nok skal blive til noget.

- Metrostationerne vil gøre området til et fantastisk attraktivt sted at bo, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Finanskrisen har sat ejendomsmarkedet så godt som i stå, men allerede nu er salget af grunde begyndt at komme i gang, og snart vil diverse bygherrer kunne præsentere nye kontor og boligprojekter i Nordhavnen.

- Vi kommer til at sælge meget i år. På trods af trægheden på ejendomsmarkedet, har vi haft aktivitet i både i Sydhavnen og Ørestaden, og nu kommer Nordhavnen, siger Jens Kramer Mikkelsen, der nævner salget af Ålborg Portlands gamle cementsiloer på havnen som et positivt tegn på salgsaktiviteten.

Siloerne skal ombygges til kontorer. Og inden længe skal der etableres et havnebad fra kajkanten i Nordhavnen – vandet er lige så rent som det, der skvulper langs med Islands Brygge.

- Nordhavnen bliver ikke færdigt på femten år og skal heller ikke være det, for sådan bygger man ikke byer. Men videoen kan nu og her give folk nogle mentale billeder af det Nordhavn, vi forestiller os, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Første etape af Nordhavnsprojektet bliver kvarteret omkring Århusgade, der skal udvides med i første omgang boliger til 3.000 mennesker og arbejdspladser til dobbelt så mange.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.