Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Et års betinget fængsel i første retssag om matchfixing

Østre Landsret har stadfæstet en dom på et års betinget fængsel for fixing af Hvidovre-kampe i 1. division.

Berlingske var på sagen, da seks personer fra Hvidovrefodboldklundet, HIF, var under anklage for danmarkshistoriens første sag om matchfixing. Tirsdag stadfæstede Østre Landsret dommen mod en 29-årig mand i sagen. På billedet er med HIFs fans på lægterne under en kamp mod Svebølle i sensommeren 2014.
Berlingske var på sagen, da seks personer fra Hvidovrefodboldklundet, HIF, var under anklage for danmarkshistoriens første sag om matchfixing. Tirsdag stadfæstede Østre Landsret dommen mod en 29-årig mand i sagen. På billedet er med HIFs fans på lægterne under en kamp mod Svebølle i sensommeren 2014.

Østre Landsret har tirsdag fundet en 29-årig mand skyldig i danmarkshistoriens første sag om matchfixing.

Manden er blevet idømt et års betinget fængsel for groft bedrageri. Dommen er en stadfæstelse af en tidligere afgørelse fra Københavns Byret.

Sagen drejer sig om et par fodboldkampe i 1. division i 2010, hvor fire spillere fra Hvidovre angiveligt lod deres hold tabe med vilje.

Et par år senere gik manden til politiet og fortalte om, hvordan han sammen med en ven og fire spillere fra Hvidovre havde aftalt, at klubben skulle tabe kampene. Tilsammen indkasserede de omkring 900.000 kroner.

Men siden trak han sin tilståelse tilbage.

Manden, der dengang var professionel spiller, havde gæld og blev afpresset. Men politiet nægtede at beskytte ham, hvis de ikke fik noget til gengæld, påstod han. Derfor fabrikerede han en falsk historie om matchfixing.

Men landsretten er ligesom byretten overbevist om, at hans tilståelse til politiet var sand - og at han har begået bedrageri.

- Vi tror ikke på, at forklaringerne var konstruerede, og at de skulle skyldes et direkte eller indirekte pres fra betjentens side, sagde retsformand Ole Dybdahl.

Senioranklager Steen Hansen Saabye krævede under sagen halvandet års betinget fængsel til manden.

Blandt andet fordi den tiltalte har fortalt detaljeret om matchfixingen til politiet, og at der gik store beløb ud og ind af hans konto efter de to kampe.

Forsvarer Henrik Juel Halberg argumenterede omvendt for frifindelse. Selv om den 29-årige blev kendt skyldig i hovedanklagen om matchfixing, blev han dog frifundet i en anklage om at have informeret en filippinsk organisation om det aftale spil.

De fire fodboldspillere og den femte mand er fortsat sigtet i sagen, men det er endnu ikke blevet besluttet, om de skal tiltales.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.