Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erhvervsskoler vil uddanne elever på hf

Flere elever vil vælge gymnasiet over erhvervsskolerne med ny hf-uddannelse, mener Danske Erhvervsskoler.

Danske Erhvervsskoler vil have lov at udbyde hf-uddannelserne, som i dag kun kan tages på landets gymnasier. Det skriver Jyllands-Posten.

Erhvervsskolerne peger blandt andet på to reformer, som baggrund for ønsket.

For med gymnasiereformen er hf blevet ændret, så det i højere grad er erhvervsrettet med blandt andet praktikforløb.

Det nye hf kan desuden stjæle elever fra de eksisterende erhvervsuddannelser, frygter erhvervsskolerne.

På den måde vil det modvirke reformen af erhvervsuddannelsen, der skal få flere til at vælge en uddannelse som tømrer eller elektriker.

- Vi har allerede de rette lærerkræfter, vi har det tekniske udstyr, og vi har tæt kontakt til erhvervslivet, der kan sikre, at eleverne kommer i praktik, siger Peter Amstrup, der er formand for Danske Erhvervsskoler, til avisen.

Han henviser til, at antallet af elever over 25 år, er faldet med 20 procent på erhvervsskolerne, siden reformen trådte i kraft for to år siden.

Nogle af dem kunne komme igen med en hf-uddannelse, vurderer Amstrup.

Én enkelt erhvervsskole har fået tilladelse til at uddanne hf-elever som et toårigt forsøg, skriver Jyllands-Posten. Der er tale om Rybners i Esbjerg.

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ønsker ifølge avisen ikke at forholde sig til, om det er en god idé at uddanne hf?ere på erhvervsskoler eller ej.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.