Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erhvervsaffald læsses af i skove

Større læs erhvervsaffald smides i danske skove. Lovgivning kan være medskyldig i problemet, mener Dansk Skovforening.

Flere skovrepræsentanter fortæller, at problemet med erhvervsaffald i danske skove har nået sit foreløbige højdepunkt, og at det er byggeaffald, der ligger mest af. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi har en klar fornemmelse af, at problemet med erhvervsaffald i skovene er værre end nogensinde. Vi hører meget mere om det fra vores medlemmer, og jeg vil vove at påstå, at der sker mindst én større aflæsning af erhvervsaffald hver dag, siger Martin Einfeldt, kommunikationschef i brancheorganisationen Dansk Skovforening, til avisen.

En ny erhvervsaffaldsordning, der trådte i kraft 1. januar, betyder, at virksomheder selv skal tilmelde sig og betale en kommunal genbrugsstation for at komme af med sit affald, og det kan være årsagen til det stigende problem, mener Dansk Skovforening, der bakkes op af organisationen Hold Danmark Rent.

- Det er i dag for nemt at komme af med sit affald i naturen, og den nuværende tilmeldeordning for virksomheder kan friste svage sjæle til at gøre det nemme, som også er gratis, siger Anne Holm Hansen, direktør i Hold Danmark Rent, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Miljøminister Ida Auken (SF) skriver i en e-mail til avisen, at det er uacceptabelt, hvis der smides affald i skovene, men at man ikke har dokumentation for, at virksomheder smider deres affald i skovene, fordi de synes, det er for besværligt eller dyrt at komme af med på genbrugsstationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.