Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Er dette en død ulv?

Efter flere ugers søgen er et dødt ulvelignende dyr fundet i Nationalpark Thy.

Det skal nu undersøges, om det døde dyr er den meget omtalte vilde ulv.
Det skal nu undersøges, om det døde dyr er den meget omtalte vilde ulv.

Siden oktober har der været gang i spekulationerne om, om der virkelig lever en vaskeægte vild ulv i Nationalpark Thy i Nordjylland. Ingen har fundet ulven endnu, selvom Naturstyrelsen har været på jagt efter den siden oktober. Nu er den muligvis død.

Naturstyrelsen har ifølge jp.dk fundet et dødt ulvelignende dyr med store tænder i nationalparken, der måske er den eftertragtede ulv. Resterne af dyret er nu kørt til Center for Vildtsundhed, hvor prøver skal fastslå, om det er en død ulv, der er tale om.

- Vi ved endnu ikke, om der er tale om en ulv. Det skal vurderes af eksperter, men den ligner fuldstændig dyret fra de forskellige billeder, som har været i medierne. Dyret er helt udmagret, så vi formoder, at den er død af sult, men vi skal have det undersøgt nærmere, siger Naturstyrelsens vildtkonsulent i Thy, Tommy Hansen, til jp.dk.

Ulven blev i midten af oktober observeret af en fuglekigger, der tog en række uskarpe billeder af den. Det udløste en mindre ulvejagt i efterårsferien i Nationalpark Thy, hvor gæster strømmede til i håb om at få et glimt af det vilde dyr.

Statens Naturhistoriske Museum udlovede endda en dusør på 5.000 kroner til den, der kunne tage levende billeder af ulven, men dusøren blev efterfølgende trukket tilbage for at skåne livet i nationalparken.

Her ses det udmagrende dyr/Foto: Naturstyrelsen


Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.