Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enorme mængder myg plager jysk by

I Struer har de store problemer.

De har nemlig kæmpe myggesværme på 20-30 meter, som kommer flyvende og ligner fænomenet ’sort sol’, fortæller Michael Sleimann til TV Midtvest.

»I år er det sådan, at vi slet ikke kan sidde ude. Vi kan ikke sidde ude og spise, og vi kan ikke have vinduer åbne i huset, for der er myg alle vegne,« siger Michael Sleimann.

Umiddelbart kan Michael Sleimann være nødt til at tilbringe hele sommeren indenfor, for myggesværmene stilner højest sandsynligt ikke af før til august.

Også i Struers gågade har de problemer med de mange myg, der sætter sig i sorte klatter på husmure, parasoller og udstillede varer.

Årsagen til de mange myg er det kolde og fugtige forår, som blev efterfulgt af en periode med høje temperaturer. Det har givet gode vilkår for myggeæggene.

Heldigvis er myggene såkaldte ’dansemyg’, hvilket vil sige, de ikke stikker og ikke skaber kløe, men der er så mange af dem, at de fleste nok vil få kriller af at sidde ude.

Michael Sleimann mistænker, at de mange myg skyldes overfiskeri i Kilen, en brakvandssø nordvest fra Stuer.

Det kan kommunen dog ikke bekræfte.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jakobsen, lover, at kommunen vil se på problemet og finde løsninger på, hvad der kan gøres.

Hvis du gerne selv vil undgå myg i haven, så har Bolius samlet seks råd til, hvordan du bedst mindsker bestanden af myg.

Du kan blandt andet overdække stillestående vandansamlinger, gøre din have til et paradis for nyttedyr som for eksempel fugle, flagermus, guldsmede og fisk i havedammen og indrette din have, så der ikke er for meget læ, fugt og skygge de steder, du opholder dig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.