Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enlige forældre må klare sig for minimale rådighedsbeløb

Mange enlige forældre har ikke råd til at købe årstidsvarende tøj til deres børn eller holde børnefødselsdag, men ifølge den officielle danske fattigdomsgrænse er de ikke fattige.

Enlige forsørgere mangler penge til at holde konfirmationsfest for deres børn, købe flyverdragter eller betale for fodboldtræning.

Det viser en ny rapport fra analyseinstituttet Analyse og Fattigdom, som har gennemgået 201 ansøgninger om økonomisk hjælp fra enlige forsørgere til Børnesagens Fællesråds Stipendium for Eneforsørgere, skriver Politiken.

60,7 procent af ansøgerne er officielt ikke fattige, fordi deres indkomst ligger over den officielle danske fattigdomsgrænse. Fattigdomsgrænsen, som blev vedtaget af den forrige regering, betyder, at en person i Danmark vil være fattig, hvis han eller hun i tre år har haft en disponibel indkomst på under 103.200 kroner om året. Ifølge de budgetter, som ansøgerne sender med ansøgningerne til Børnesagens Fællesråd, er det gennemsnitlige rådighedsbeløb på 1.431 kroner per person.

»Vi behøver ikke at diskutere, om der er fattigdom i Danmark. Det er der. Der er enlige forsørgere, som lever under ekstremt vanskelige forhold og hver dag kæmper for at få økonomien til at hænge sammen. Men normalt er det en usynlig gruppe,« siger Inge Marie Nielsen, som er sekretariatschef ved Børnesagens Fællesråd til Politiken.

Det har ifølge Politiken ikke været muligt at få en kommentar fra den ny socialminister, Karen Ellemann-Jensen (V).

80 procent af ansøgerne til Børnesagens Fællesråds Stipendium for Eneforsørgere er på overførsels-indkomst, mens halvdelen er på kontanthjælp.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.