Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enke kræver undskyldning og overvejer erstatningssag efter skibsbrand

Enken efter lastbilchaufføren, der ikke længere er udpeget som brandstifter på Scandinavian Star, kræver en undskyldning og overvejer en erstatningssag.

Den danske enke efter den oprindeligt udpegede brandstifter på Scandinavian Star, der brændte i 1990 og kostede 159 livet, kræver nu en undskyldning og overvejer at anlægge en erstatningssag mod myndighederne, skriver Politiken.

Den danske lastbilchauffør Erik Mørk Andersen blev i 1991 udpeget af norsk politi til med »stor grad af sandsynlighed« at være brandstifteren på Scandinavian Star.

Sagen blev dog henlagt, da han omkom i branden, men i juni 2014 trak norsk politi anklagen tilbage, efter at en ny gruppe efterforskere fra Oslo Politi havde set den gamle sag igennem.

Erik Mørk Andersens enke træder nu frem og fortæller, at hun ønsker en officiel undskyldning gennem en erstatningssag.

»Jeg har altid villet have ham renset, fordi han skal ikke have skyld for noget, han ikke har gjort. Det handler ikke om penge. Det er princippet. Det handler om at få en officiel erkendelse af, at myndighederne tog fejl. Det vil være en officiel undskyldning,« siger enken Jette Andersen.

Hun vil igennem sin norske advokat undersøge mulighederne for at rejse en erstatningssag ved en civil domstol i Norge, når norsk politi afslutter den nuværende efterforskning.

Siden sidste sommer har norsk politi gennemført en ny efterforskning, der bliver forlænget, efter at det norske Storting har fjernet forældelsesfristen på 25 år for mordbrand, skriver Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.