Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten vil have afstemning om Alexandras apanage

Grevinde Alexandras årlige pengebeløb skal gives med betingelser, mener Enhedslisten.

Grevinde Alexandra skal ikke være så sikker på sin apenage fremover, hvis det står til EL.
Grevinde Alexandra skal ikke være så sikker på sin apenage fremover, hvis det står til EL.

Står det til Enhedslisten, skal grevinde Alexandra ikke vide sig for sikker på at modtage en årlig apanage fremover, skriver Ekstra Bladet.

Til efteråret vil partiet nemlig stille et forslag i Folketinget om, at grevinden ikke fremover kan være sikker på at få 2,3 millioner kroner årligt fra statskassen.

- Vi lægger op til, at der modregnes i hendes ydelse, når hun har indtægter andre steder fra, siger Søren Søndergaard fra Enhedslisten til Ekstra Bladet.

Det var den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) regering, der fremsatte lovforslaget om et årligt beløb på 2,3 millioner kroner til grevinde Alexandra, efter hun blev skilt fra prins Joachim.

I lovforslaget lød det, at man ønskede at skænke hende det årlige beløb, fordi hun stadig er en del af det danske kongehus.

Siden skilsmissen har grevinde Alexandra arbejdet som protektor, ligesom hun også har en bestyrelsespost i et internationalt medicinalfirma og holder foredrag.

For nylig har grevinde Alexandra også sat det hus til salg, som hun modtog kvit og frit af prins Joachim efter deres skilsmisse.

Enhedslisten understreger dog til Ekstra Bladet, at man vil stille forslaget i Folketinget af principielle grunde, og ikke fordi grevinden nu står til en indtjening fra sit hussalg.

Partiet vil således samtidig stille forslag om, at kongehuset ikke i fremtiden kan sørge for, at fraskilte prinsesser kan få apanage, hvis ægteskabet går i stykker.

Forslagene ser dog ud til at få svært ved at samle opbakning i Folketinget, hvor både Dansk Folkeparti og Konservative er imod. Kun SF viser umiddelbar vilje til at støtte forslaget, skriver Ekstra Bladet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.