Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endelig sammen

Lars Nikolajsen og Margit Dinsen.
Lars Nikolajsen og Margit Dinsen.

Under Roskilde Festival i 1989 kyssede Margit og Lars for første gang.

»Vi snavede, og så var vi kærester, tænkte jeg. Lars var min first, og min one and only. Han var mit livs kærlighed. Jeg tænkte: Nu skal vi lege far, mor og børn,« siger Margit.

Den havde Lars ikke fanget.

Otte dage efter kyssede han med Margits veninde Dorte til en fest. »Margit var der jo ikke.«

Dagen efter festen ventede en kø af veninder foran Margits hoveddør. De ville alle sladre om Lars’ udskejelse. Hun var knust. Men det var Lars også, viste det sig, da han et par måneder senere tog fat i Margit til en julefrokost.

»Jeg fortalte hende, at jeg godt var klar over, at jeg havde dummet mig frygtelig meget. Jeg har aldrig været sammen med en, jeg har lige så meget tillid til, som jeg har til Margit, og det fortalte jeg hende,« siger Lars

Men løbet var kørt. Margit ville ikke give Lars en ekstra chance. Hun følte sig ydmyget – alle vidste jo, at hun havde været helt skudt i Lars.

I de 28 år, der siden er gået, blev Lars gift og fik to børn, mens Margit flyttede med sin kæreste til England, hvor hun boede i knap tyve år.

I mellemtiden har Lars og Margit haft løbende kontakt. De er med i en gruppe af venner, der stammer fra deres spæde teenageår i Espergærde. Mindst én gang om året har de set hinanden til den årlige julefrokost.

»Der skete aldrig noget mellem os,« siger de begge. Bortset fra at Margit efter et par snaps altid skulle sidde på skødet af Lars, så de kunne føre dybe, lange samtaler.

»Der har nok altid været en særlig kemi mellem os,« siger Lars.

Men til en julefrokost i 2009 var Margit på vej ud af sit ægteskab.

Lars var blevet skilt et par år forinden, men boede med en ny kæreste.

Da Lars hørte om Margits situation, vidste han, at nu ville tingene ændre sig.

I foråret flyttede Margit tilbage til Danmark, og Lars så sit snit til at slå til.

»Jeg blev nødt til at konfrontere Margit: Er der en chance eller ej? Ellers ville jeg aldrig komme videre med mit liv,« fortæller han.

Da Lars den formiddag i maj satte sig i sin bil og kørte ad Strandvejen mod Margits nyindkøbte hus, kunne han mærke teenageforelskelsen igen.

»Det hele kørte rundt i min krop. Det boblede og eksploderede, fordi jeg vidste, at jeg ville gå derfra med enten et ja eller et nej.«

Han spurgte hende, hvad fremtiden skulle byde på.

»Jeg kan fortælle dig en ting, Lars. Vi to skal blive gamle sammen. Jeg ved ikke, om det skal være om et år eller om ti år, men vi to skal blive gamle sammen,« svarede Margit.

Hvad Lars nemlig ikke vidste, var, at Margit på daværende tidspunkt havde besluttet sig.

»Jeg har sjældent været sikker på noget i mit liv, men jeg var sikker på, at jeg skulle være sammen med Lars,« siger Margit.

Efterfølgende tog Lars hjem og afsluttede sit forhold, så han kunne starte et nyt med Margit. I dag har de været gift i knap fem år. De bor i Margits hus og er stadig venner med Dorte, deres fælles veninde.

Ingen af dem fortryder, at det tog dem over to årtier at finde sammen igen.

»Vi har levet nogle vidunderlige liv i mellemtiden,« siger Lars.

»Jeg priser mig lykkelig hver dag, fordi jeg har fået lov til at dele mit liv med min bedste ven,« siger Margit.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.