Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endelig fandt Internettet noget, der er endnu mere bedårende end kattekillinger

En 86-årig britisk kvindes googlesøgning har fået Twitter til at dåne af begejstring. I en rædselsuge af meningsløs politisk vold kan høflige bedstemødre være lige det, Internettet har brug for.

Billeder fra Ben John twitterkonto @Push10Ben
Billeder fra Ben John twitterkonto @Push10Ben

»Vær så venlig at oversætte romertallet MCMXCVIII, tak«

Så pænt taler den 86-årige May Ashworth til Google, når hun beder den store søgemaskine om hjælp. Og via hendes barnebarns Twitter er den usædvanligt høflige google-forspørgsel gået i omløb på sociale medier.

Den 25-årige Ben John fandt sin bedstemors bærbare computer stående åben på en googlesøgning, da han var hjemme hos hende for at bruge vaskemaskinen og tørretumbleren.

Han tog et billede af skærmen og sendte googlesøgningen i omløb på Twitter, hvor den er delt over 30.000 gange og ifølge Ben Johns oplysninger set af mere end 3 millioner mennesker.

Og for en gangs skyld er det en ren og ublandet »lovestorm«. Ikke engang Internettets værste trolde har kunnet få sig selv til at råbe skældsord af en 86-årig bedstemor med gode manerer.

Men den sorte humor mangler heldigvis ikke. Flere kommentatorer ønsker Ben John tillykke med, at hans familie vil blive skånet, når maskinerne overtager magten:

Ben John forklarer til BBC, at hans bedstemor er gået ud fra, at der sad et levende menneske et sted og svarede personligt hendes Google-søgninger, og selvom hun ikke bruger nettet særlig meget, tyede hun til det for at finde årstallet på en udsendelse på BBC, der bruger romertal til datering.

»Hun regnede med, at svaret nok kom hurtigere, hvis hun spurgte høfligt,« siger barnebarnet, der er overrasket over berømmelsen - han har endda fået henvendelser fra amerikanske TV-shows om sin søde google-bedstemor.

Og et sted i Google har der åbenbart siddet et levende menneske og læst historien om Ben og hans bedstemor. GoogleUK svarede i hvert fald på Twitter.

»Kære Bens Bedste. Vi håber, du har det godt. I en verden med millarder af søgninger fik din os til at smile. Og forresten er svaret 1998. Det er os, der takker!«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.