Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Én sigtet for forsøg på manddrab efter Kokkedal-skud

Fem blev anholdt efter skyderiet lørdag aften, men kun én fremstilles i grundlovsforhør. Samtidig bekræfter politiet, at der er tale om to grupperinger fra lokalområdet, som har skudt på hinanden.

En person fra området ved Kokkedal og Nivå skal fremstilles i grundlovsforhør, efter en 19-årig mand lørdag aften blev ramt af skud i Kokkedal.

Han er sigtet for forsøg på manddrab, oplyser vagtchef Søren Bjørnstad fra Nordsjællands Politi til TV 2 News,

- Vores efterforskning viser, at han er et af buddene på gerningsmanden - uden at gå for meget i detaljer, siger vagtchefen til News.

Kort før klokken 21 lørdag aften blev der affyret skud fra to forskellige grupperinger fra området mod hinanden, og den 19-årige blev ramt af bygen af projektiler i foden.

- Flere derude havde hørt skud, men da vi ankommer til stede, bliver vi klar over, at de er kørt derfra, siger Søren Bjørnstad til TV 2 News.

Han fortæller, at fire venner kørte den sårede den omkring 20 kilometer lange tur til Rigshospitalet.

De ankom ifølge eb.dk samtidig med politiet, og der opstod tumult foran hospitalet, da politiet forsøgte at gribe ind over for personerne i privatbilen. Mindst én blev ramt med peberspray, inden en ambulance hastede den sårede til akutafdelingen.

I alt anholdt politiet fem mænd, heriblandt den sårede 19-årige, forklarer Nordsjællands Politis vagtchef til TV 2 News, men kun den ene bliver altså fremstillet i grundlovsforhør.

Næsten på samme tid, som politiet ramlede sammen med den sårede og hans venner ved Rigshospitalet, blev to biler sat i brand i Lundtofte, som politiet ligeledes måtte rykke ud til.

- Vi har fundet to brændende biler, men vi ved endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem dem og skyderiet, sagde lørdag aftens vagtchef Ole Hestbæk fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Skuddene faldt kun et døgns tid efter, at en 19-årig mand blev dræbt - også af skud - ved Høje Gladsaxe Centret. Også her blev bilen, der blev brugt af gerningsmændene, brændt af kort efter.

- Vi kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng, men vi holder selvfølgelig alle døre åbne, sagde Ole Hestbæk.

Mens Søren Bjørnstad over for TV 2 News forklarer, at de anholdte er unge fra forskellige grupperinger lokalområdet, ønsker han ikke hverken at be- eller afkræfte, hvorvidt skyderiet er banderelateret.

Politiet patruljerer massivt som følge af de seneste dages episoder, men det præcise antal betjente vil vagtchefen i Nordsjælland ikke ud med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.