Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En kongelig karettur gennem København

Det var vægge af mennesker, der mødte Dronningen og Kronprinsparret på deres karettur fra Amalienborg Slot til Rådhuspladsen i København.

Dronning Margrethe kører i karet med Prinsesse Mary og Kronprins Frederik på Strøget fra Amalienborg til Københavns Rådhus i anledning af hendes 75 års fødselsdag.
Dronning Margrethe kører i karet med Prinsesse Mary og Kronprins Frederik på Strøget fra Amalienborg til Københavns Rådhus i anledning af hendes 75 års fødselsdag.

Tusindvis dannede ruten for Dronningen og Kronprinsparret i deres karettur fra Amalienborg Slot til Rådhuspladsen.

For efter den varme hyldest for fødselaren på Amalienborg var det tid til en karettur, og heldigvis forduftede de grå skyer og Solen tittede frem, for kareten var åben i dagens anledning.

Regenten og Kronprinsparret kørte forbi Kongens Nytorv eksorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron, hvor en buket blev afleveret i kareten fra Hotel d'Angleterre, som efterhånden er en tradition. Men der er ingen stop undervejs på ruten, så det var et hurtigt »Tillykke, dronning Margrethe«, der blev sendt af sted med buketten.

Turen gik videre op af Strøget, og siden karetten denne gang var åben, var der rig mulighed for at få en kongelig skikkelse at se. Det er Kronprinsparret, der var hendes følgesvende, da Prinsgemalen stadig ligger syg med influenza. Dronningen bar samme uniform som ved Amalienborg, hun havde dog fået en lille hat på i samme turkise farve som hendes sæt.

Med tæpper over benene og smil på læberne vinkede de til tilskuerne, som havde stimlet sig sammen på række langs hele ruten. Hestene var ligeså pyntet som de royale, og de hvide politihatte brød med den brogede menneskemængde, der ivrigt flager for Margrethe II's fødselsdag.

Klokken 13 ramte de Rådhudpladsen, hvor overborgmester Frank Jensen stod klar til at modtage fødselaren og Kronprinsparret. Nu venter der både musikalsk underholdning og en gave til Hendes Majestæt.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.