Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En fornøjelse for børn og bjørn

Isbjørnene i Københavns Zoo har fået nye, forbedrede forhold, hvor publikum kommer under vand og står ansigt til ansigt med rovdyrene

Isbjørnenes 3.200 kvadratmeter store anlæg er for mennesker i alle aldre med interaktive computerspil, kunstigt nordlys og et fuglefjeld med lunder, lomvier og alke. - Arkivfoto
Isbjørnenes 3.200 kvadratmeter store anlæg er for mennesker i alle aldre med interaktive computerspil, kunstigt nordlys og et fuglefjeld med lunder, lomvier og alke. - Arkivfoto

For fantasifulde børn må det være lidt af en thriller at besøge Den Arktiske Ring. For selvom man ikke må klappe isbjørnene, er man tæt på. I det nye anlæg kan besøgende opleve to gigantiske kødædere boltre sig under vand, hvor kun en skolelineal adskiller dyr fra menneske.

Den lange, gennemsigtige korridor er den mest imponerende og autentiske i den store underjordiske hule. Her svømmer isbjørnene forbi på deres klodsede, men adrætte facon og forsøger at opnå kontakt ved at daske til ruden. For væsnerne er meget nysgerrige, og de kan ligefrem finde på at sætte sig eller gå oven på korridoren, så hele underkroppen bliver stillet til skue. Det er lidt af et syn at se en 617 kg bamse på 3,5 meter i oprejst tilstand gå og trampe lige over dig, skulle jeg hilse og sige.

De to sultne krabater vil sikkert gerne spise dig. De kan sagtens finde på at lege katten efter musen, når de gør hovedspring med langstrakte poter hen mod menneskemængden, der fascinerede står bag ruden og glor. Vel at mærke foregår jagten med et stort isbjørnesmil på læben, for det ser ud til, at bjørnene har det godt. De plasker rundt i vandet, slænger sig, slås og kæler med hinanden på et areal, der er langt større, end de hidtil kan have drømt om.

»Det er ren luksus, og de har fået det meget bedre, selv om de også havde det godt førhen,« siger dyrepasser Zago Sonne, der har passet isbjørne på Valby Bakke i mere end ti år. Man får det samme følelsesmæssige forhold til en isbjørn, som man gør med en hund, siger han. Og de genkender og anerkender en.

»Men jeg kan ikke gå ind til dem. For uanset hvad er de rovdyr og ser mennesker som et bytte,« siger Zago Sonne.

Det 3.200 kvadratmeter store anlæg er for mennesker i alle aldre med interaktive computerspil, kunstigt nordlys og et fuglefjeld med lunder, lomvier og alke. Senere kommer der også sæler til. I alt har det kostet 150 millioner kroner og er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Den officielle åbning er tirsdag den 5. februar 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.