Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»En enkelt tyv lavede 100 indbrud på halvanden måned i København og resten af Sjælland«

Tyvene er stadig aktive, men på få år er antallet af indbrud i lejligheder faldet markant i hovedstaden.

Der bliver begået færre indbrud i lejligheder i København, viser en ny statistik fra Københavns Politi.
Der bliver begået færre indbrud i lejligheder i København, viser en ny statistik fra Københavns Politi.

Indbrudstyve går mindre på rov i hovedstadens lejligheder.

En ny statistik fra Københavns Politi viser således, at mens der i første kvartal af 2007 var 916 indbrud, var der i første kvartal af 2017 321 indbrud.

For indbrud i huse hedder tallene for samme kvartaler henholdsvis 473 og 341.

Hos Københavns Politi fortæller man, at det er svært at udpege en entydig årsag til faldet i indbrud. Der er flere årsager, lyder det fra politikommissær Peer Windolf, der er leder hos Københavns Politis indbrudsafsnit.

»Vi oprettede et nyt indbrudsafsnit i 2010 og satte politifolk af til alene at håndtere indbrud i privatbeboelse, i erhverv og hæleri. Omkring 28 mand og et par ledere har fokus på at være efter gerningsmanden og sigte dem. Vi kan hele tiden flytte vores folk hen, hvor problemerne er. Det betyder også, at vi over år lærer gerningsmændene at kende og kan hurtigt pejle os ind på, hvem det kunne være,« siger Peer Windolf og fortsætter om de mest aktive gerningsmænd:

»Mange er meget aktive. En enkelt tyv lavede 100 indbrud på halvanden måned i København og resten af Sjælland,« fortæller han.

Er københavnerne også blevet bedre til at sikre lejligheder?

»Jeg ved ikke, om københavnerne er blevet bedre til at sikre sig. Men de er gennem oplysning i fjernsyn og andre steder blevet bedre til at anmelde, hvad de oplever af den slags i byen. De deltager aktivt til at forhindre indbrud, og det er vigtigt,« siger han.

På trods af fremgangen er Danmark generelt hårdere ramt af indbrud end lande, vi gerne sammenligner os med, viste en undersøgelse tidligere på året fra det Kriminalpræventive Råd.

En af årsagerne er, at mange danskere bor i parcelhuse.

Berlingske har tidligere skrevet, hvordan dansk villaer, særligt dem beliggende i Nordsjælland og i parcelhuskvarterer omkring København, i en årrække har været markant hårdere ramt af indbrud end boliger i vores nabolande.

Når det kommer til at fange indbrudstyvene, udgør udlændinge den største udfordring, fortæller Peer Windolf.

»Vi har svært ved udlændinge, da de arbejder i grupperinger, og vi kender dem ikke så godt. Nogle af dem sender tyvekoster hjem, andre omsætter her dem her,« siger han.

Du kan selv gå på opdagelse i kortet nedenunder og se udviklingen i anmeldelser af indbrud i Københavns forskellige bydele gennem årene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.