Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En deprimerende konklusion er årets danske forskningsresultat

Danskerne har talt: En noget deprimerende konklusion om fremtidens globale klima er valgt til årets danske forskningsresultat.

Den globale opvarmning kan blive højere end frygtet.

Sådan lød den noget triste konklusion i et dansk forskningsresultat, der blev offentliggjort i juni i fjor. Og det er nu kåret til årets største danske forskningsresultat af læsere og brugere af formidlingssitet videnskab.dk.

Bag resultatet står den amerikansk fødte professor og klimaforsker ved Niels Bohr Institutet, Gary Shaffer, og, som medforfatter, seniorforsker ved DTU, Jens Olaf Pepke Pedersen.

»Vi er rigtig glade for at få prisen, for det viser, at folk synes, klimaforskningen er vigtig. Det synes vi selvfølgelig også selv som klimaforskere, for det handler om den verden, vi lever i, og hvordan vi mennesker skal agere i fremtiden,« siger Gary Shaffer til videnskab.dk.

Jens Olaf Pepke Pedersen tilføjer:

»Det er sjovt, at så mange mennesker har fundet det interessant og vigtigt nok til at stemme på det. Men det er nok, fordi vores fund også har nogle vigtige implikationer for nutidens klima.«

Forskningsresultatet, der blev offentliggjort i tidsskriftet Geophysical Research Letters, beskriver, hvordan klimaets såkaldte følsomhed ser ud til at stige med temperaturen.

Det vil sige, at jo højere temperaturen er på kloden, jo mere vil planeten varme yderligere op. Det skyldes en såkaldt feed-back-mekanisme, der efter alt at dømme sætter ind ved højere temperaturer, end vi aktuelt oplever på kloden.

Berlingske skrev i fjor en større artikel om studiet, som kan læses her.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.