Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En af de sidste borgmesterbrikker falder på plads

Kerteminde får en socialdemokratisk borgmester med støtte fra Venstre.

Kasper Olesen (S) bliver ny borgmester i Kerteminde Kommune.
Kasper Olesen (S) bliver ny borgmester i Kerteminde Kommune.

Socialdemokraten Kasper Olesen bliver ny borgmester i Kerteminde Kommune, da den nuværende borgmester Hans Luunbjerg (V) har valgt at pege på ham.

Det oplyser han selv til flere medier.

Med støtten fra Venstre har Kasper Olesen et flertal på 13 ud af 25 medlemmer af byrådet bag sig. Forhandlingerne er dog stadig ikke helt færdige, da Hans Luunbjerg og Kasper Olesen har inviteret De Konservatives lokale spidskandidat med til forhandlinger om at indgå i et bredt samarbejde.

»Det klogeste ville være, hvis vi kunne få en bred konstituering i Kerteminde, og derfor har jeg garderet mig med, at De Konservative blev inviteret med ind i samarbejdet, inden jeg pegede på Kasper,« siger Hans Luunbjerg til Fyens Stiftstidende.

Han fortæller yderligere, at han allerede torsdag aften fortalte De Konservative, at han ville pege på Kasper Olesen.

Dermed falder en af de få manglende borgmesterbrikker på plads i det store kommunalvalgspuslespil.

Nu mangler kun Slagelse Kommune, Dragør Kommune og landets mindste kommune, Læsø. Her stod Dansk Folkeparti til at få deres første borgmesterpost, men det er der nu sået tvivl om.

Øens nuværende borgmester Tobias Birch Johansen (V) stod til at blive vraget af et bredt samarbejde, men han fortæller til Ritzau, at han har holdt et møde med øens enlige socialdemokratiske byrådsmedlem.

»Vi har fået en god snak, om hvad kan vi foretage os de næste fire år, og hvordan vi kan få løst den knude, vi står i her. Vi aftalte at gå hjem og tænke over sagerne i løbet af weekenden. Og måske kommer der så en løsning,« siger Tobias Birch Johansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.