Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Embedsmand: Skattekonto var ministerens »gimmick«

Den konto, som Skatteministeriet i 2010 oprettede til personer, der ville betale mere i skat, var en "gimmick" fra daværende minister, Troels Lund Poulsens (V) side, siger koncerndirektøren.

Jesper Skovhus Poulsen
Jesper Skovhus Poulsen

Den 2. juni 2010 åbner Skatteministeriet en konto for personer, der frivilligt vil indbetale mere i skat. Idéen var et kommunikationsmæssigt gimmick, fortalte ministeriets koncerndirektør, Jesper Skovhus Poulsen, under sin afhøring foran skattesagskommissionen onsdag.

- Beslutningen om at oprette kontoen bliver truffet af ministeren, sagde Jesper Skovhus Poulsen, der af ministerens daværende departementschef, Peter Loft, blev bedt om at "sætte kontoen i værk".

Skattekontoen blev for alvor kendt, da journalist Jan Kjærgaard fra Ekstra Bladet i august fortalte kommissionen, at han og ministerens daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, tænkte kontoen ind som en del af et "setup" for daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal (SF).

- I forbindelse med en debat i Folketinget kunne man spørge Thorning og Søvndal, om de selv var villige til personligt at betale mere i skat. Hvis de svarede ja, så kunne der dukke en sjov konto op hos Skat for folk, der ville betale mere i skat, fortalte Jan Kjærgaard. Han skrev derefter en kritisk artikel under overskriften "Helle og Villy: Vi betaler for lidt i skat."

Kontoen er blevet stærkt kritiseret, fordi den blev offentliggjort samtidig med, at medierne var begyndt at skrive om Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks skatteforhold.

Kontoen var da også et "politisk træk" fra ministerens side, fortalte Jesper Skovhus Poulsen onsdag formiddag.

- Ja, det er det jo. Det er jo ikke en ordning, som vi i Skatteministeriet er forpligtet til at lave. Det er en gimmick, som skal bruges kommunikationsmæssigt for ministeren, som jeg ser det, forklarede koncerndirektøren.

Troels Lund Poulsen har tidligere forklaret, at kontoen blev oprettet på baggrund af en henvendelse fra en borger, som mente, at det skulle være muligt at indbetale ekstra til statskassen.

Afhøringen af Jesper Skovhus Poulsen fortsætter onsdag eftermiddag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.