Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Embedsmand bag nødløgn bliver politichef i Nordsjælland

Nyt karrierehop for ledende embedsmand, som gik fri i tjenstlig undersøgelse om vildledning af politikere. Torsdag er han blevet indstillet af Søren Pind til jobbet som politidirektør.

En embedsmand, der stod bag en såkaldt nødløgn over for Folketinget, er nu parat til at få posten som politidirektør i Nordsjællands Politi.

Justitsminister Søren Pind (V) har torsdag indstillet til dronningen, at afdelingschef Jens-Christian Bülow udnævnes til den prestigefyldte stilling.

Embedsmanden har fået stor offentlig opmærksomhed på grund af sin optræden i en sag om vildledning af Folketingets retsudvalg i 2012.

Han var med til at konstruere en såkaldt nødløgn i forbindelse med et planlagt politikerbesøg i Christiania.

Men i en efterfølgende undersøgelse fastslog blandt andre højesteretsdommer Per Sørensen, at embedsmanden stod i et vanskeligt dilemma og i en helt særlig situation.

Bülow og departementschef Anne Kristine Axelsson var i flere måneder fritaget for tjeneste, mens den tjenstlige undersøgelse af forløbet blev gennemført.

Begge undgik i 2014 at få kritik for, at politikerne fik en falsk forklaring om årsagen til aflysningen af en tur til fristaden.

Dommer Sørensen mente, at der var tale om en »forklarlig og undskyldelig nødløgn,« hvilket førte til en del diskussion.

Siden har Jens-Christian Bülow været konstitueret som dommer i østre landsret og siden har han arbejdet i rigspolitiet. Her har han blandt andet beskæftiget sig med politiets håndtering af flygtningesituationen, oplyser Justitsministeriet torsdag.

Den nye politichef er 43 år og bor med sin familie i Gentofte Kommune, lyder det.

Han tiltræder 1. maj og afløser Finn Borch Andersen, som er blevet chef for Politiets Efterretningstjeneste.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.