Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eleverne: Vi ved simpelthen ikke, hvad reformen går ud på

Elever møder mandag nervøse ind til første skoledag med den nye reform. Spændende, lyder det fra skoleelevernes formand, som dog efterlyser mere information om reformen.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

En ny hverdag er skudt i gang med skolereformen, der møder virkeligheden for første gang mandag. Formanden for Danske Skoleelever, Miranda Dagsson, synes, det er spændende, at dagen endelig er kommet - der er bare ét men på hendes læber:

»Det dårlige ved reformen er, at vi har en masse elever, der møder ind og er super nervøse, fordi de simpelthen ikke ved, hvad den er nye skoledag kommer til at gå ud på,« siger Miranda Dagsson.

Ifølge skoleelevernes formand har eleverne ikke været informeret godt nok. Selvom skoleskemaerne til formandens glæde nu lover mere bevægelse og mere motiverende undervisning, og at der med reformen følger høje mål om, at alle skal blive så dygtige, de kan, så er der stadig meget at gøre for at få eleverne til at forstå ændringerne i hverdagen.

»Vi skal have nogle skoleledere, der fortæller deres lærere, at de skal ned i klasselokalerne og snakke med os. Vi elever skal bare være informeret meget, meget bedre, end vi er i dag,« siger hun og tilføjer, at det er vigtigt, at eleverne får indflydelse på reformen og kan være med til at udvikle den.

Elevrådene på den enkelte skole skal derfor være med på råd, mener elevformanden.

»Hvad virker? Hvordan vil eleverne gerne bevæge sig? Sådan så reformen ikke kun kommer til at være lavet af kommunalfolk og politikere, men også eleverne, som jo er hverdagens eksperter,« siger Miranda Dagsson.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.