Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elever skeptiske over for lærerudspil

Danmarks Lærerforenings forslag om undervisningsforløb med et fag i fokus tre-fem timer ad gangen, vækker bekymring hos eleverne.

I regeringens udspil til en skolereform skal lærerne undervise mere for at få økonomien til at hænge sammen.
I regeringens udspil til en skolereform skal lærerne undervise mere for at få økonomien til at hænge sammen.

Fleksible frikvarterer? Ja-tak. Opgør med lokaleskift? Så lad gå. Undervisning i dansk, matematik eller engelsk fire-fem timer i streg? Nu strammer i den!

Danske elevers formand, Vera Rosenbeck har en del forbehold over for Danmarks Lærerforenings forslag om at indføre større fagfokus, så lærerne koncentrerer undervisningen i et enkelt fag til et eller to dryp i løbet af en undervisningsuge.

- Vi er glade for, at Danmarks Lærerforening endelig kommer ind i forhandlingerne om en ny folkeskolereform, og som udgangspunkt er deres forslag konstruktive. Men vi frygter, at store fagklynger kan ødelægge den fleksibilitet og tværfaglighed, som regeringens udspil lægger op til, siger elevernes formand, Vera Rosenbeck. 

I regeringens udspil til en skolereform skal lærerne undervise mere for at få økonomien til at hænge sammen. Det har vakt stor modstand hos Danmarks Lærerforening, og derfor har man nu kvitteret med et forslag om at undervise i de enkelte fag længere tid ad gangen, så man undgår spildtid på lokaleskift og oprydning. Forslaget vil også mindske behovet for lærernes forberedningstid.
Hvis lærernes model indføres, mener Danmarks Lærerforening, at hver folkeskolelærer vil kunne levere 25 undervisningstimer om ugen.

Frygter "tunge" dage
Elevernes bekymring på baggrund af lærernes forslag retter sig især mod de ældre årgange i folkeskolen, der er i skole op til syv timer dagligt, uddyber Vera Rosenbeck:

- Syv timer, med fagfokus på et eller to fag, kan gøre en undervisningsdag hård at komme igennem. Og vi kan frygte, at der med denne opdeling, ikke bliver plads til tværfaglige undervisningsprojekter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.