Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elever skal bruge 510 ekstra timer i skolen

Står det til regeringen, skal de danske elever undervises godt 500 timer ekstra, end de bliver gennem hele folkeskolen i dag. Minimumstimetallet bliver i regeringens udspil til en reform af folkeskolen hævet.

Eleverne skal have flere timer i deres skoleforløb. Arkivfoto
Eleverne skal have flere timer i deres skoleforløb. Arkivfoto

Der er fra børne- og undervisningsministerens side flere gange blevet varslet flere timer til elever i folkeskolen. Og nu er der sat tal på: 510 timer ekstra mellem 0. klasse og udgangen af 9. klasse. Det skriver politiken.dk.

Timerne er en essentiel del af regeringens udspil til en folkeskolereform, og det blev præsenteret for alle ministrene på regeringsseminaret.

Det vigtigste i udspillet er, at timetallet, der i dag er det vejledende på 7.470 timer, laves om til det nye minimumstimetal. Dermed skal alle landets skoler langt op over de 6.960, som i dag er minimum.

For de kommuner, som i dag knap overholder de nuværende minimum, bliver en sådan reform dyr.

Men vigtigheden af flere timer og en mere sammenhængende skoledag vægter tungere end prisen for kommunerne. Ambitionsniveauet vil fremgå af formålsparagraffen i reformen, og blandt andet skal skolerne samtidig udfordre alle børn og unge, så de bliver bedre i skolen, samt mindske betydningen af elevernes sociale baggrund. En særlig socialdemokratisk værdi.

- Reformen er sindssygt vigtig for os, lyder det fra et socialdemokratisk medlem af folketingsgruppen over for politiken.dk.

Men der mangler fortsat detaljer, før udspillet til reformen kan blive fremlagt.

En af de detaljer, der kan komme til at skabe debat, er hvorfra kommunerne skal få penge til de ekstra timer. Forslaget lyder ifølge politiken.dk på, at de blandt andet skal hentes ved at få lærerne til at undervise en større del af deres arbejdstid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.