Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elever på københavnsk skole slog Støjberg af tønden: Her er skolens svar

»Det har intet med skolens holdninger at gøre«

Elever slog på Inger Støjberg Foto: Helle Lillelund Facebook
Elever slog på Inger Støjberg Foto: Helle Lillelund Facebook

Den private københavnske friskole »Ørestadens Friskole« holdt deres store fastelavnsfest fredag. Og de billeder fra festen, der figurerer på sociale medier lørdag, tyder på, at fastelavnstønden var udsmykket med et billede af integrationsminister, Inger Støjberg (V).

Venstre-medlem i Holstebro Kommune Helle Lillelund er en af dem, der har delt billede med en tilhørende kommentar. Hun mener, det er udtryk for virkelig dårlig stil.

»For det første er der tale om en skole, der modtager offentlige midler. For det andet er det dårlig stil at blande voksnes ideologier med børnenes verden uanset partifarve.

»Vi bliver forargede over, at børn mobber hinanden, men samtidig tillader de ansvarlige lærere og pædagoger, at den slags finder sted. Jeg synes, det er helt uacceptabelt,« siger Helle Lillelund (V).

Skolens leder, Anne Godt-Hansen bekræfter, at der var et billede af Inger Støjberg på en af skolens tønder.

»Det er rigtig nok, og jeg kan kun beklage over for Inger Støjberg. Det har intet med skolens holdninger at gøre, og det har heller ikke noget med hende at gøre,« siger Anne Godt-Hansen.

Hun forklarer, at hun først blev gjort opmærksom på, at billederne var i omløb lørdag morgen. Hun deltog selv i fastelavnsarrangementet, men var selv sammen med de yngste børn.

Den tønde, der er afbilledet, er de ældste elevers fastelavnstønde.

Men der var vel stadigvæk lærere tilstede ved arrangementet?

»Ja, men i sidste ende er det mit ansvar. Det kan bare være svært at være alle steder på en gang. Jeg ved ikke, hvem der har gjort det her, men det er ikke udtryk for skolens holdning. Det er hverken noget, vi har planlagt eller noget, vi synes er sjovt. Jeg kan kun beklage det.«

Anne Godt-Hansen har allerede lagt en beklagelse på skolens Facebook-side, og skrevet en mail til samtlige børn, forældre og bestyrelse.

»Alle er på vinterferie nu, men det er klart, at det er noget, jeg vil følge op på efter ferien. Og så vil jeg drøfte det med skolens bestyrelse på vort næste møde,« siger Anne Godt-Hansen.

En række Venstre-profiler kommenterede sagen lørdag på de sociale medier:

Lørdag eftermiddag svarede Inger Støjberg også selv:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis