Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elever og lærere er tilbage på fnatramt skole

Efter et udbrud af den smitsomme skorpefnat på Kobberbakkeskolen er elever og medarbejdere vendt tilbage.

Næstved. Eleverne på Kobberbakkeskolens Sydby-afdeling i Næstved er onsdag tilbage i klasserne, efter at skolen 14. december blev lukket på grund af et udbrud af fnat.

Det skriver TV ØST.

»Alle er tilbage i skole, både medarbejdere og børn, og de tager det rigtig fint,« siger Annika Bramming, skoleleder for Kobberbakkeskolen, til mediet.

»De er i gang med at rydde op, for alle tingene har været pakket ned i poser og sække.«

Efter at skolen før jul konstaterede et par tilfælde af den særligt smitsomme skorpefnat, er skolens inventar blevet rengjort og pakket ned. Samtidig er alle flader blevet vasket.

Da Kobberbakkeskolen valgte at lukke Sydby-afdelingen med 22 klasser, vakte det en del opsigt, fordi en skole i Ørslev ved Vordingborg også var ramt af et tilfælde af den smitsomme skorpefnat.

Skolen besluttede dog at holde åben.

Fnat forårsages af fnatmiden. Symptomerne er blandt andet intens kløe og hudforandringer.

Smitten ved almindelig fnat sker ved hudkontakt, mens skorpefnat, der er meget smitsom og tidligere hed norsk fnat, smitter ved berøring. Fnat forsvinder ikke af sig selv og skal behandles.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.