Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elever er begyndt at tage kørekort på efterskolen

En efterskole på Als tilbyder de ældste elever at tage kørekort. Efterskoleforeningen opfordrer andre efterskoler til at følge eksemplet.

Elever på en efterskole på Als får muligheden for at tage et valgfag, der kan skaffe dem et kørekort. Arkivfoto.
Elever på en efterskole på Als får muligheden for at tage et valgfag, der kan skaffe dem et kørekort. Arkivfoto.

På Nordborg Slots Efterskole på Als har eleverne mulighed for at tage et særligt valgfag, der ud over et eksamensbevis kan give dem et kørekort. Det skriver Jydske Vestkysten.

iDrive hedder valgfaget, der skal klargøre eleverne til at køre bil og består af teoritimer, der afholdes på efterskolen om aftenen af en kørelærer, mens skolen sætter tid af til elevernes køretimer.

Tilbuddet om at tage kørekorts-valgfaget er kommet i kølvandet på en ny lov, der gør det lovligt for 17-årige at begynde på teori- og køretimer. For at tage valgfaget skal eleverne derfor også være fyldt 17 år.

»Den nye lov rammer lige vores målgruppe. Så slipper eleverne også for at få for meget fravær i gymnasiet,« siger forstander Rune Madsen til Jydske Vestkysten og fortæller, at den nye lov rammer lige ned i efterskolens målgruppe, da eleverne dermed kan spare en masse unødigt fravær fra gymnasiet, ved at kortet mens de går på efterskole.

Valgfaget er sket på forældrenes opfordring, da nogle forældre sidste år henvendte sig til efterskolen for at høre, om deres børn kunne få lov til at tage kørekort, mens de går på skolen.

Eleverne får derudover muligheden for at tage det klargørende førstehjælpskursus uden at skulle betale ekstra, da en af skolens undervisere er førstehjælpsinstruktør.

Ifølge interesseorganisationen Efterskoleforeningen er Nordborg Slots Efterskole den første af sin slags, der tilfører kørekort til listen over fag.

12 elever har allerede bestået faget og fået et kørekort.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.