Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk overvejer rådgivers fremtid efter krænkelsessag: »Nu skal jeg hjem og sove på det«

Det kan få alvorlig konsekvenser for Uffe Elbæks særlige rådgiver, at han genansatte den medarbejder, der blev fyret efter anklager om seksuelt overgreb. Uffe Elbæk skal dog lige »sove på det«.

»Jeg står ikke her og fyrer folk for åbent kamera«
»Jeg står ikke her og fyrer folk for åbent kamera«

En endnu unavngiven person i partiet Alternativet blev fyret, efter at han blev anklaget for et seksuelt overgreb mod en person i partiet omkring foråret sidste år. Siden blev han dog genansat.

At dømme ud fra Uffe Elbæks seneste udtalelser var genansættelsen en »forkert beslutning« foretaget af hans personlige særlige rådgiver Mikkel Nørskov.

Torsdag holdt Uffe Elbæk og resten af Alternativets folketingsgruppe krisemøde om sagen på Christiansborg, og efter mødet fortalte Uffe Elbæk til DR Nyheder, at fremtiden for Mikkel Nørskov nu skal overvejes. Det skriver DR.

Den pågældende medarbejder er nu afskediget igen, efter at gruppeformand Josephine Fock blev opmærksom på problemet. Men hvilke konsekvenser ansættelsen skal have for Mikkel Nørskov afhænger dog af grundige overvejelser – overvejelser Uffe Elbæk, gruppeformand René Gade og politisk ordfører Carolina Magdalene Maier tager sig den tid til, det tager.

»Det er det, jeg skal finde ud af (..) Jeg står ikke her og fyrer folk for åbent kamera,« sagde Uffe Elbæk til DR Nyheder, da de torsdag spurgte ham, om Mikkel Nørskov kan fortsætte som rådgiver, og om hvordan genansættelsen kunne finde sted.

Til spørgsmålet om, hvad forklaringen kan være, på at den pågældende medarbejder blev genansat, svarede Elbæk til DR Nyheder:

»Det skal jeg overhovedet ikke gisne om. Nu skal jeg hjem og sove på det, og det glæder jeg mig til«.

Alternativet har igangsat en kulegravning af forløbet. Det skriver DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.