Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Hold fokus på den offentlige transport

Enhedslisten støtter transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i prioriteringerne af den offentlige transport frem for at finde finansiering af motorveje.

Vintervejr på motorvejen. EL ønsker styrket fokus på de offentlige transportmidler.
Vintervejr på motorvejen. EL ønsker styrket fokus på de offentlige transportmidler.

Både interesseorganisationer og oppositionspartier kritiserer i dagens udgave af Jyllands-Posten transportminister Henrik Dam Kristensen (S) for at have et for ensidigt fokus på at forbedre den kollektive trafik på bekostning af blandt andet motorvejsprojekter.

Ministerens prioritering er dog helt korrekt, siger Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen.

- Grundlæggende har vi jo brug for at få styrket den kollektive trafik, for at få flyttet transporten væk fra vejene, så det afgørende er at fastholde det fokus på, at det er det, det handler om, siger han.

Ifølge FDM koster det årligt i omegnen af otte milliarder kroner i tabt arbejdstid, at bilister holder i kø til og fra arbejde - og det alene i hovedstadsområdet. Derfor giver det kun god mening af finde midlerne til at realisere de allerede planlagte udvidelser af blandt andet Køge Bugt Motorvejen og Helsingørmotorvejen, lyder det. Den vurdering er Per Clausen ikke enig i.

- Hvis vi får gods over på skinder og mennesker over i den kollektive trafik, så løser vi jo de trængselsproblemer, der er på vejene - også på lang sigt. Hvis vi udvider vejene, så ved vi, at der i løbet af ganske kort tid vil være andre steder, hvor der kommer et nyt flaskehalsproblem, siger han.

I alt er trafikprojekter for 27 milliarder kroner landet over sat på standby af transportministeren. Det er ikke en beslutning Per Clausen begræder. Faktisk opfordrer miljøordføreren den socialdemokratiske minister til at holde fokus på den kollektive trafik så længe som muligt.

- Vi kan transportere langt flere mennesker og langt mere gods betydeligt billigere og med betydeligt mindre miljøpåvirkning, hvis vi fortsat satser på en udbygning af den kollektive trafik, siger Per Clausen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.