Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekstra politi kostede 26 millioner kroner ved folkemøde

Et øget beredskab ved årets folkemøde på Bornholm betød, at den samlede regning for politiindsatsen løb op i 26 millioner. I 2014 lød den samme regning på 850.000 kroner.

Den hollandske politiker Geert Wilders og Flemming Rose mødes til et debatarrangement planlagt af Trykkefrihedsselvskabet under Folkemødet i Allinge på Bornholm. PET og politiet var massivt til stede af frygt for et attentat mod de to debattører.
Den hollandske politiker Geert Wilders og Flemming Rose mødes til et debatarrangement planlagt af Trykkefrihedsselvskabet under Folkemødet i Allinge på Bornholm. PET og politiet var massivt til stede af frygt for et attentat mod de to debattører.

Politiet var massivt til stede på Bornholm, da klippeøen i midten af juni var vært for årets folkemøde.

Med terrorangrebene i København og Paris og gæster som hollandske Geert Wilders på talerlisten havde politiet på forhånd bekendtgjort, at man ville øge beredskabet.

Og det kommer ikke overraskende til udtryk i den samlede regning. Hele 26 millioner kroner har beredskabet kostet, fremgår det af tal fra Rigspolitiet, som TV 2 Bornholm har fået fat i.

Til sammenligning kostede det i 2014 850.000 kroner.

Antallet af betjente på øen tog udgangspunkt i, at man potentielt skulle være i stand til evakuere øen og de tusindvis af gæster, hvis der blev behov for det.

»Vi har taget højde for, at der eventuelt kan ske hændelser under Folkemødet, og vi har også planlagt for, at der kan komme prominente gæster af forskellig art, som kræver en højere sikkerhed,« lød det fra Peter Møller Nielsen, politidirektør hos Bornholms Politi, en måned før mødet skulle afvikles.

Til TV 2 Bornholm understreger samme politidirektør søndag, at det ikke er talere som Geert Wilders og Georgios Epitideios fra det højreorienterede græske parti, Gyldent Daggry, der er årsag til det store beredskab.

»At der så kom talere, der kunne resultere i moddemonstrationer, betød jo bare, at vi allerede havde mandskab på øen til at tage os af det også,« siger Peter Møller Nielsen til TV 2 Bornholm.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.