Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspolitiker risikerer 16 års fængsel for narkosmugling

Anklager går efter strengeste straf til tidligere byrådspolitiker fra Horsens, der er tiltalt i stor narkosag.

Horsens: Et tidligere medlem af byrådet i Horsens risikerer 16 års fængsel eller mere, hvis han dømmes skyldig i at have planlagt indsmugling af op mod 20 kilo kokain og heroin.

Sagen kommer for onsdag ved Retten i Horsens, og her er det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem, Yunus Coban, tiltalt for sammen med en 43-årig onkel at have planlagt og arrangeret indsmugling af narko fra Holland til Danmark.

Senioranklager Lenette Skak, Sydøstjyllands Politi, mener, der er tale om en meget organiseret form for kriminalitet. Derfor går hun efter at sprænge strafferammen.

- Når man ser på anklageskriftet, så har vi rejst tiltale for 20 ture, hvor man har indsmuglet relativt store mængder hver gang. Det virker meget organiseret, planlagt og struktureret. Derfor mener vi, at vi er deroppe, siger Lenette Skak.

Strafferammen er 16 års fængsel, men en særlig paragraf - paragraf 88 i straffeloven - gør det muligt at lægge op til det halve oven på, hvis der er tale om "særdeles skærpende omstændigheder".

- Jeg siger ikke, det er der, vi er, men vi vil ikke lade os begrænse af ikke at kunne komme helt op at ringe. Almindeligvis går man sjældent til yderlighederne, når det gælder strafferetten, så for at komme op i den høje ende, mener vi, der er basis for at bruge denne paragraf her, siger Lenette Skak.

Seks personer er allerede dømt i samme sag. Heraf er fem personer blevet dømt som kurerer og har fået fra tre år og ti måneders fængsel og op syv års fængsel. En mellemmand er blevet idømt otte år og seks måneders fængsel.

De allerede dømte vil være at finde blandt de 11 vidner, som ventes at blive ført under sagen.

Ud over Coban og den 43-årige er en 30-årig mand på anklagebænken. Alle tre nægter sig skyldige i anklagen.

Der er afsat 11 retsdage til sagen, og der ventes at falde dom 7. april.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.