Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter sår tvivl om regeringens psykiatri-mål

Regeringen skal ifølge en række eksperter skyde flere penge i projektet, hvis målet om en halvering af tvang i psykiatrien skal nås.

Finanslovsaftalen for 2014 dikterer en halvering af tvangen i psykiatrien, men det bliver svært at opnå for de midler, der er afsat.

Det mener en række eksperter på området ifølge Jyllands-Posten.

»Hvis man vil have reduceret tvangen, skal man også være klar til at give de ressourcer, der er nødvendige for at opnå målet. Og der er ikke givet ressourcer i den størrelsesorden,« siger Klaus Müller-Nielsen, der er ledende overlæge i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark, til Jyllands-Posten.

Han blev i 2012 udpeget til regeringens psykiatriudvalg af sundhedsminister Astrid Krag (SF). Psykiatriudvalget anbefaler selv, at brugen af tvang skal halveres, men mener altså ikke, at de 300 millioner kroner, der afsat til indsatsen over de næste fire år er nok.

»Der skal menneskelige ressourcer til for at få tvangen ned, og det er svært at se, at pengene kan skaffe de nødvendige ressourcer,« siger lektor ved Syddansk Universitet Niels Damsbo, der også medlem af regeringens psykiatriudvalg.

Astrid Krag mener ikke nødvendigvis, at flere penge vil gøre det lettere at nå målet om en halvering af tvang.

»Man kan altid stille spørgsmål ved, om der nu er afsat penge nok, men omvendt vil flere penge heller ikke nødvendigvis være en garanti for bedre resultater. Vi får nu en ambitiøs national målsætning med bred politisk opbakning, og jeg tror på, at vi kan opnå gode resultater,« skriver hun til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.