Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter: Flere unge bliver overuddannet eller fejluddannet

I takt med at flere unge uddanner sig, bliver flere også overuddannet eller fejluddannet, mener eksperter.

På baggrund af regeringens mange erklæringer om uddannelse til alle, bliver stadig flere unge også overuddannet eller fejluddannet, mener eksperter. Det skriver Kristeligt Dagblad lørdag.

- Uddannelsessystemet har en nærmest religiøs tro på, at der er noget, der er højere end dig selv: Uddannelse og akademi. Man forstår, at når man får sit studenterbevis, bliver man frelst, siger Niels Rosendal Jensen, uddannelsesforsker og lektor ved DPU Aarhus Universitet, til avisen.

Han bakkes op af Stina Vrang Elias, administrerende direktør i uddannelses-tænketanken DEA.

- Der sker en skævvridning på ungdomsuddannelses-niveau, som på længere sigt er katastrofal for samfundet. Der kommer til at mangle faglært arbejdskraft, og til gengæld kommer vi til at stå med alt for mange unge med en gymnasial uddannelse, siger Stina Vrang Elias til Kristeligt Dagblad med henvisning til, at andelen af unge på erhvervsuddannelser er faldet fra 30 til 20 procent af en årgang, mens de gymnasiale uddannelsers andel er vokset til 70 procent.

En anden undersøgelse fra tænketanken Kraka har ifølge avisen vist, at hver femte danske akademiker er overuddannet, hvilket betyder, at de arbejder på et lavere niveau, end de reelt er uddannet til.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.