Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter betegner bestikkelsessag som stor og principiel

En ny sag om bestikkelse af offentligt ansatte involverer ualmindeligt mange personer, lyder reaktionen.

København. Mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Det er eksempler på bestikkelse, som 27 nuværende og tidligere ansatte i det offentlige ifølge politiet har modtaget fra en it-virksomhed.

Og bestikkelsessagen er mere omfattende end tidligere sager i Danmark, vurderer lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

- Mig bekendt har vi aldrig tidligere set så stor en sag med hensyn til antallet af personer, der er involveret i samme sagskompleks om bestikkelse.

- Det er en stor og principiel sag, siger Sten Bønsing.

Samme vurdering kommer fra formanden for organisationen Transparency International Danmark, Knut Gotfredsen:

- Det er helt sikkert en stor sag, fordi der er så mange, der er sigtet. Selvom beløbsstørrelserne ligger over grænsen, er de selvfølgelig ikke voldsomme. Men det er meget langt over grænsen for, hvad man må modtage af gaver.

- Noget andet er, at det angiveligt er foregået i institutioner, hvor vi normalt slet ikke vil forvente, at ansatte kan finde på at modtage bestikkelse, siger han.

Bagmandspolitiet anholdt de 27 personer i en stor politiaktion tirsdag. De er sigtet for at have modtaget gaver af en værdi på mellem cirka 4000 og 50.000 kroner hver.

De mistænkte er - eller har været - ansat hos offentlige myndigheder eller selskaber - herunder Udenrigsministeriet, Rigspolitiet og Forsvarets Efterretningstjeneste.

De har typisk arbejdet i myndighedernes it-afdelinger.

Derfor afviser lektor Sten Bønsing, at det skulle være særligt overraskende, hvis bestikkelse netop har fundet sted hos eksempelvis politiet eller Forsvaret.

- Det handler formentligt om rent administrativt personale. Så det er ikke politifolk eller jurister, der er sigtet. Derudover er der ikke noget, der tilsiger, at man overtræder reglerne mindre inden for disse myndigheder, siger Sten Bønsing.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.