Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter: Antallet af lukkedage er misvisende

En opgørelse fra Socialministeriet viser, at der har været et fald i antallet af lukkedage i daginstitutionerne de seneste år. Men kommunernes indberetninger er misvisende og fejlagtige, siger eksperter.

De dage, hvor vuggestuer og børnehaver er lukkede, de såkaldte lukkedage, kan være frustrerende for travle forældre.

Og det er da også regeringens ambition, at der skal være færre dage, hvor børn ikke kan afleveres i institutionerne. I en ny opgørelse fra Socialministeriet fremgår det, at kommunernes gennemsnitlige antal lukkedage er faldet fra 10,8 i 2011 til 77 dage i 2014. Men kommunernes indberetninger er misvisende og fulde af fejl, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen kalder flere eksperter nemlig opgørelsen for ubrugelig.

Morten Balle Hansen, professor i statskundskab, Aalborg Universitet, siger til Jyllands-Posten, at opgørelsen må laves om, fordi den ikke kan bruges som grundlag for hverken beslutninger eller politisk debat.

Formand Dorthe Boe Danbjørg fra forældreforeningen FOLA er frustreret.

»Sagen om lukkedage er et tegn på, at der er noget i det politiske system i Danmark, som ikke fungerer: Regeringen ønsker at begrænse lukkedagene, kommunerne nikker, men gør intet – og prøver endda at skjule det i en ubrugelig statistik,« siger hun til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.