Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert undrer sig over kongehusets nye familiebillede: Mangler der ikke nogen?

Den kongelige familie fotograferet på HM Dronningens fødselsdag. DKH Kronprinsesse Marry, Kronprins Frederik, Prins Joakim, Prinsesse Marie. Siddende HM Dronning Margrethe og HKH Prins Henrik.
Den kongelige familie fotograferet på HM Dronningens fødselsdag. DKH Kronprinsesse Marry, Kronprins Frederik, Prins Joakim, Prinsesse Marie. Siddende HM Dronning Margrethe og HKH Prins Henrik.

Kongehusets nye officielle portræt viser en sociale-medier-familie. Men hvor er børnene, spørger ekspert

Se nøje på dette billede. Det viser kongehuset anno 2016. Dronningen, hendes mand, samt parrets to sønner med deres prinsesser.

Det er ikke Margrethe med udslået hår. Ikke prins Henrik i jagtuniform. Ej heller Kronprinsen som frømand eller Joachim til racerløb.Dette er et billede ret op og ned. Taget lige efter at dronning Margrethe er blevet hyldet på Amalienborg Slotsplads af folket på sin 76-års fødselsdag. Hurra, hurra, hurra.

»Det er et helt klassisk portræt, som man har set kongefamilier portrætteret i århundreder. Dronningen, der har magten, og som derfor sidder ned, med manden ved sin side. Og så de to unge par bagved. Lidt mere stive i det,« siger Mads Greve, lektor i fotojournalistik ved Journalisthøjskolen, og gør opmærksom på, at det også er et moderne billede af Danmark i tiden.

»De smiler, de er glade, det hele er perfekt, og på den måde passer det perfekt ind i nutiden med alle vores billeder af det perfekte liv på Instagram og Facebook. Der er ikke en plet at sætte på den familie.«

Når man spørger Mads Greve, om man kan lægge noget i, at der er fysisk luft mellem kronprins Frederik og prins Joachim på det arrangerede foto, smiler han:

»Det er måske nok en overfortolkning. På den anden side, så er der jo luft mellem dem på billedet. Om man så vil kalde det kold luft, det er nok noget andet. Men det er klart, at de ikke står og holder om hinanden, med al den betydning det kan have...«

’De yngre er lidt stive i det’

»Prins Henrik ser meget tilfreds ud. Han er glad ved situationen og ligner en mand, der har et godt liv. Han udstråler tilfredshed, mens Dronningen mere udtrykker glæde. Det synes som om, de ældre virker mere afslappede og ærlige. Mens de yngre er lidt stivere i det. Lidt mere bevidst og ’på’,« siger Mads Greve, der mener at have fundet en fejl i graden af perfektion på billedet:

»Jeg har undret mig over, hvor børnene er henne. Der er jo en masse børnebørn. Måske har de tænkt, at der er så mange af dem, at de ikke kunne holde styr på dem. Men de ville have rakt bedre ud til folket, hvis børnene havde været med, sådan så vi alle sammen kunne have siddet og set, hvor søde de er.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.