Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert: Tvillinger får nye dåbskjoler

Kronprinseparret har kun én kongelig dåbskjole - problemet bliver løst ved at sy to nye, vurderer ekspert.

Kronprinsparret har kun én kongelig dåbskjole, der er gået i arv gennem 140 år. Men hvad skal man stille op, når man har to spædbørn, der skal døbes? Man syer to nye dåbskjoler, vurderer royal ekspert Lars Hovbakke Sørensen, lektor i moderne historie, Aarhus Universitet.

- Mit bedste bud er, at man vælger at sy to nye dåbskjoler, fordi det vil virke mystisk at klæde det ene barn i en ny og den anden i den gamle kjole.

- Siden de er de første tvillinger i kongehuset, er der ingen faste traditioner. Men jeg tror, at Mary og Frederik vil undgå en skævhed i forhold til, hvordan man behandler de to nyfødte, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Hvis de nybagte forældre vælger at få lavet to nye dåbskjoler, er de ikke de første i kongehuset, der har brudt den årelange tradition.

Tilbage i 1999 valgte prins Joachim og Alexandra at få designet en ny kjole til prins Nikolaj. Tre år senere lod de lillebror Felix døbe i den samme kjole.

Joachims og Maries søn, Henrik, er også døbt i en helt ny kjole. De to nye design kan kronprinsparret måske få glæde af.

- Mary og Frederik kunne også vælge at genbruge de to forholdsvis nye dåbskjoler, som Joachims børn har båret. På den måde vil kronprinsparret signalere et stærkt familiebånd og måske starte en ny tradition, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Dåbsforsker Lone Hindø har dog en anden teori, nemlig at de to nyfødte deler slægtskjolen.

- Tvillingforældre vælger ofte at "dele" den oprindelige kjole, så det ene barn får overkjolen og det andet barn underkjolen for at undgå at forfordele.

Den traditionelle dåbskjole er fra 1870, hvor den blev lavet til Christian den 10`s dåb. Både tvillingernes søskende, Christian og Isabella, og farmor dronning Margrethe har båret kjolen med de belgiske kniplinger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.