Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert: Skatteministers løfte til boligejere er værdiløst

Boligøkonom Morten Skak giver ikke meget for regeringens løfte om at betale penge tilbage til de grundejere, der har betalt for meget i grundskyld.

Det løfte, som skatteminister Benny Engelbrecht (S) har givet til boligejerne, om at de vil få penge tilbage i 2018, hvis nye og bedre vurderinger viser, at de har betalt for meget i grundskyld, er en illusion og uden værdi.

Sådan siger boligøkonom og lektor Morten Skak fra Syddansk Universitet i lørdagens udgave af Politiken.

Det vil nemlig ikke være muligt at finde ud af, om boligejerne reelt har betalt for meget i grundskyld, fordi det ikke kan lade sig gøre at finde de korrekte grundværdier, som grundskylden beregnes af. Sådan vil det også være i 2018.

»Vi får aldrig fundet de rigtige grundværdier. Det er en illusion at tro, at man kan finde den korrekte værdi for de enkelte grunde. Det løfte er ingenting værd. Det er et fatamorgana, det med de rigtige grundværdier. Regeringen vil heller ikke i 2018 have fundet de rigtige grundværdier,« siger Morten Skak til Politiken.

Rigsrevisionen kritiserede i fjor Skat for at have sat 41 procent af ejendomsvurderingerne for højt i 2011, og både Skat og Skatteministeriet har siden erkendt, at vurderingerne ikke er gode nok. Regeringen, SF og Enhedslisten har alligevel besluttet at fortsætte med vurderingerne til at opkræve grundskyld frem til 2018 mod et løfte om, at boligejere, der har betalt for meget, vil få penge tilbage, når Skat er klar med nye og bedre vurderinger i 2018.

Benny Engelbrecht har ikke ønsket at lade sig interviewe af Politiken, men han giver udtryk for, at »det må stå for egen regning, hvad Morten Skak sidder ved sit skrivebord og finder på«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.