Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert: Sandbergs skift af rygmærke kan starte ny rockerkrig

Skiftet fra Hells Angels til Bandidos er ikke tidligere set i det danske bandemiljø, og det KAN være gnisten, der antænder en ny bandekrig.

Den tidligere Hells Angels-rocker, Brian Sandberg, er nu blevet medlem hos rivalerne i Bandidos,
Den tidligere Hells Angels-rocker, Brian Sandberg, er nu blevet medlem hos rivalerne i Bandidos,

Tirsdag smed den tidligere ledende HAer, Brian Sandberg, en bombe i rockerverdenen: Han sprang ud som medlem hos ærkerivalerne i Bandidos

Det er aldrig før sket i det danske bandemiljø, at et så fremtrædende medlem af én klub skifter til fjenderne i en anden, og det kan blive bomben, der starter en ny konflikt mellem HA og Bandidos.

Det mener sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet, som forsker i bandekonflikten, ifølge BT.

- Det er svært at forudsige, hvilke konsekvenser det her får for den bandekonflikt, der i perioder bryder ud i lys lue. Det er stort set uforudsigeligt, siger han og tilføjer:

- Alt afhænger af, hvordan HA reagerer på det her, men man kan forestille sig flere scenarier. Det ene scenarie er, at det ikke er noget, der udvikler sig til en bandekonflikt, men det kan også være med til at antænde bandebålet endnu engang, siger han.

Han hæfter sig ved det usædvanlige i klubskiftet.

- Det er meget opsigtsvækkende. Vi er her inde ved hjerteblodet i bandekonflikten, loyalitet og så videre. Bandemiljøer er meget fokuserede på loyalitet over for gruppen og klubben, og derfor er det her endnu mere opsigtsvækkende, siger han og sammenligner med sportens verden:

- Det svarer til, at anføreren fra Real Madrid skifter til Barcelona - for at bruge en fodboldmetafor. Det er helt og aldeles ekstraordinært, at et ledende medlem fra en rockergruppering skifter til en anden. Jeg kan ikke huske, at jeg har set tilsvarende sager i dansk bandehistorie, siger Michael Hviid Jacobsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.