Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert er overbevist om flere danske ulve

Museumsinspektør er efter spektakulært fund ved Silkeborg overbevist om, at der lever flere ulve i Danmark. Og der er basis for endnu flere, mener han.

Thomas Secher Jensen, museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus og ulveekspert, er sikker på, at der løber flere ulve rundt i den danske natur.

Den skråsikre udmelding bygger han på et afpillet krondyrkadaver, krondyrpels og resterne af en mavesæk, han netop har fundet i Hjøllund Plantage ved Silkeborg. Ved fundet var der store potespor, som ifølge Thomas Secher Jensen »stærkt tyder« på ulv.

»Når vi ser på, hvordan knoglerne er bidt af, så kan det næsten kun være en ulv. Jeg er så sikker, jeg kan være, uden at have set ulven æde løs,« siger Thomas Secher Jensen til Jyllands-Posten.

Det kommer ikke bag på ham, hvis en eller flere ulve har slået sig ned omkring Silkeborg.

»Midtjylland er jo et pragtfuldt sted for en ulv. Der er masser af uberørt skov og en hede med harer, ræve og større vildt, som kan jages og nedlægges. Det er det perfekte sted,« siger Thomas Secher Jensen til Jyllands-Posten og uddyber:

»Jeg tror, Jylland kan bære omkring otte til ti ulvefamilier. I hver familie er der mellem fire og otte ulve, så det er jo ganske mange,« siger han.

Naturhistorisk Museum har udtaget prøver til DNA-analyser, der kan medvirke til en sikker identifikation af ulven, ligesom rester af byttedyret er hjemtaget til aldersbestemmelse.

I november sidste år fandt man en død ulv i Hanstholm Vildtreservat. Det var første bekræftede ulve-fund i Danmark siden 1813.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.