Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksmuslimer føler sig truet

Konvertitter har svært ved at forlade islam af frygt for repressalier

Konvertitter i Danmark og flere andre europæiske lande føler sig i nogle tilfælde truet, når de forlader deres religion for igen at blive kristne, skriver Kristeligt Dagblad.

Omkring 4.000 danskere menes at være konverteret til islam. Der er dog ingen tal på, hvor mange der fortryder deres omvendelse.

Avisen har tale med flere kilder, der fortæller, at det i nogle tilfælde kan være vanskeligt at forlade islam igen.

- Mange konvertitter kommer ind i meget kontrollerede miljøer, hvor der er strenge regler for, hvad de må og ikke må. Og det kan være rigtig svært at forlade det miljø igen. Nogle imamer i udlandet går ind for, at frafaldne skal dræbes, og disse holdninger går også igen i nogle miljøer i Danmark. Ikke blot for konvertitter, men også for muslimer i Danmark er det vanskeligt at forlade religionen, siger Jaleh Tavakoli, der er talskvinde for Frit Iran og tidligere medlem af Enhedslisten, nu løsgænger i Københavns Borgerrepræsentation til avisen.

30-årige danske Amira Marie Dalgaard Rasmussen forlod for tre år siden den yderligtgående salafi-islam for igen at blive kristen. Hun fortæller, at hun i den forbindelse modtog flere indirekte trusler og i dag ikke tør komme i Gellerupparken af frygt for at møde tidligere trosfæller.

- Nogle af mine tidligere venner fortalte, at hvis jeg havde været i Iran, ville jeg være blevet stenet, og min lejlighed ville være blevet brændt af, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Mogens S. Mogensen er ph.d., ekstern lektor og konvertitforsker. Han påpeger, at det især er ortodokse retninger, der fastholder det strafbare i at forlade islam.

- Det er en gængs forståelse i islam, at det at forlade troen er en alvorlig sag. Den opfattelse af frafald har en række andre religioner inklusive kristendommen haft for flere hundrede år siden. Problemet er, at de mere ortodokse muslimske retninger holder fast i den opfattelse. Det er dog vigtigt at understrege, at ikke alle retninger har en så ortodoks forståelse af islam. Der vil også være muslimer i Danmark, som vil hævde retten til religionsfrihed, siger han til Kristeligt Dagblad.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.