Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Egyptisk uro sætter danske ferieudflugter i bero

Turister ved Rødehavet får ikke mulighed for at komme ind til Cairo, så længe hovedstaden er præget af uro, oplyser Star Tour.

Turister ved Det Røde Hav må holde sig til snorklingen og væk fra Cairo i en rum tid endnu.
Turister ved Det Røde Hav må holde sig til snorklingen og væk fra Cairo i en rum tid endnu.

Efter flere dage med omfattende uro, sammenstød og en lang række dræbte som følge af en dødsdom til 21 fodboldfans har Star Tour besluttet, at rejseselskabet indstiller sine udflugter til den egyptiske hovedstad Cairo. Det oplyser salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Han forklarer, at selskabet har omkring 600 danske feriegæster i de egyptiske feriedestinationer Hurghada og Sharm el Sheikh ved Rødehavet, og det er herfra, man har indstillet udflugterne til Cairo.

- Vi vil ikke have gæsterne ind i et område, hvor vi ikke har sikkerhed for, at vi kan styre situationen, siger Stig Elling.

Han vurderer, at der i øjeblikket er omkring 3.000 danske turister ved den egyptiske vestkyst. Her skulle situationen dog være helt rolig, forsikrer salgsdirektøren.

- Vi har fået en situationsrapport nede fra Rødehavet, og der er fred og ro, og der har ikke været noget, der har gjort, at folk har fået dårlige oplevelser. Men vi vil ikke gennemføre udflugter med den uro, der er inde i Cairo i øjeblikket, siger han.

Man vil i rejseselskabet vurdere situationen dag for dag, før man beslutter, hvorvidt der skal gennemføres ture til Cairo eller pyramiderne, og derfor må de danske gæster væbne sig med tålmodighed og afvente situationen.

Politiet affyrede søndag tåregas mod en stor gruppe stenkastende demonstranter i Cairos gader og fortsætter dermed kampen mod vrede egyptere, der nu har varet i fire dage. Mindst 42 mennesker er blevet dræbt fredag og lørdag, skriver Reuters.

Alene lørdag blev 31 mennesker dræbt i uroligheder i byen Port Said, da protester brød ud i kølvandet på dødsdommene over 21 personer, der var tiltalt for den fodboldvold, der for snart et år siden resulterede i 74 dødsfald under en fodboldkamp i byen.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.