Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eget flag og træ fra Château de Cayx: Kongehuset offentliggør nye detaljer om prins Henriks båre

Prins Henriks båre står fredag i Riddersalen dækket af Prinsens eget flag og placeret på bukke lavet af træ fra Gråsten Slot og Château de Cayx, oplyser Kongehuset.

Prinsens eget flag med prins Henriks våbenskjold ligger ovenpå båren.
Prinsens eget flag med prins Henriks våbenskjold ligger ovenpå båren.

Kongehuset har offentliggjort nye detaljer om prins Henriks båre, der har stået på Amalienborg siden torsdag formiddag.

Båren er placeret på speciallavede bukke, der er produceret på Kongehusets snedkerværksted. Låsepindene er lavet af tre forskellige træsorter: buksbom fra Château de Cayx, asketræ fra Fredensborg Slot og træ fra Gråsten Slot.

Prinsens eget flag med prins Henriks våbenskjold ligger ovenpå båren.

Se et billede af bårens placering i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg, som Kongehuset har offentliggjort på sin Instagram-profil:

Rundt om båren står fire gueridoner - små borde til kandelabre - udlånt af Rosenborg Slot. Ved dronning Ingrids død i 2000 var gueridonerne også til låns, og ved Frederik den 9.s castrum doloris i 1972 blev de stillet i Christiansborg Slotskirke.

På hver af gueridonerne står en lysestage, der stammer fra 1730erne, hvor de blev lavet til dronning Sophie Magdalenes søster, Hertuginde af Ostfriesland Sophie Caroline.

Værnepligtige gardere fra Den Kongelige Livgarde og værnepligtige gaster fra Kongeskibet Dannebrog står vagt om båren.

Klokken 18 bliver båren transporteret fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Her vil båren stå fremme, så alle kan komme forbi og vise deres sidste respekt for den afdøde.

Der vil i den forbindelse være adgang for offentligheden lørdag kl. 15-19, mens den kongelige familie besøger castrum doloris kl. 10-12.

Se her ruten på kortet:

Prins Henrik bisættes tirsdag klokken 11 ved en ceremoni, hvor kun de nærmeste deltager.

Efterfølgende vil prinsens aske blive spredt ud over de danske farvande og i den private kongelige slotshave på Fredensborg Slot.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.