Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eftersøgning af Kim Wall intensiveret ved svensk kyst

Nu bliver der endnu engang ledt efter den forsvundne svenske journalist Kim Wall. Det sker, efter dansk politi har bedt deres svenske kolleger om igen at søge i vandet langs kysten ved Skåne.

Peter Madsen står sigtet for uagtsomt manddrab på den svenske journalist Kim Wall.
Peter Madsen står sigtet for uagtsomt manddrab på den svenske journalist Kim Wall.

Det skriver det svenske medie Expressen.

»Vi søger efter alt, som kan være af interesse for dansk politi,« forklarer talsmanden Jimmy Modin for det svenske politi i region syd.

Siden lørdag har et eftersøgningshold arbejdet med at lede området langs sydkysten ved Skåne igennem - området syd for Øresundsbroen. Lige præcis det område bliver gennemsøgt, efter man har analyseret havstrømmene de seneste dage, skriver det svenske medie.

»Det har lavet eftersøgninger der tidligere og samarbejdet med dansk politi under hele sagen. Men siden i går har vi i haft hjælp fra Stockholm og har endda fået hjælp af Sjöräddningssällskapet (en privat, svensk søredningstjeneste, red.). Selv helikopteren er i gang,« siger Jimmy Modin.

Havstrømmene har bevæget sig mod den svenske side de seneste dage, og det er derfor, man er begyndt at lede der igen.

»Det er i den anledning, at man har intensivet eftersøgningen. Det kommer til at fortsætte søndag,« forklarer Jimmy Modin.

Det vides endnu ikke, om man fandt noget under lørdagens eftersøgning.

I mere end ti dage har den svenske journalist Kim Wall nu været forsvundet, siden hun sidst blev set om bord på den danske opfinder Peter Madsens ubåd 'Nautilus' torsdag aften den 10. august.

Opfinderen, som også går under navnet 'Raket-Madsen', blev dagen efter anholdt og sigtet for at have dræbt den 30-årige kvinde, efter han blev fundet i Køge Bugt, hvor ubåden var sunket. Efter et grundlovsforhør blev han varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

Men den kvindelige journalist er der endnu ingen spor af. Heller ikke om bord på ubåden, som i dagene efter blev bjærget.

Til politiet har Peter Madsen tidligere forklaret, at han omkring klokken 22.30 den torsdag aften satte kvinden af på Refshaleøen nær restauranten Halvandet. Fire timer senere - klokken 02.30 natten til fredag - slog Kim Walls kæreste alarm hos politiet, da hun endnu ikke have givet lyd fra sig eller var kommet hjem fra ubådsturen.

En eftersøgning af ubåden gik i gang, og klokken 10:30 blev den set fredag formiddag ved Køge Bugt, før den sank. Politiet har tidligere forklaret, at deres undersøgelser peger på, at ubåden kan være blevet sunket ved en bevidst handling.

Forklaringen om, at han satte hende af klokken 22:30 på Refshaleøen er senere blevet ændret, men den nye forklaring er endnu ikke blevet oplyst offentligt.

Peter Madsen er blevet varetægtsfængslet indtil den 5. september. Han nægter sig skyldig.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.