Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efterlyste kæledyr bruges som afpresning

Organisationer oplever flere tilfælde med kæledyrsejere, der lokkes til at betale penge for at få viden om deres forsvundne dyr, for blot at blive snydt.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Kæledyrsejere, der står i den ulykkelige situation, at lille bullermis er løbet væk, risikerer at bliver bedraget.

Både hos Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn har man oplevet, at et bortløbet kæledyr er blevet udnyttet af personer, der forsøger at snyde penge ud af ejerne, skriver Politiken.

»Der er en eller anden, der samler de oplysninger, som folk har skrevet om deres kæledyr på for eksempel vores hjemmeside. Han ringer ejerne op og siger, at han ved, hvor deres kæledyr er. Og ejerne, som er kede af det over at have mistet deres kæledyr, bliver selvfølgelig glade. Men så forlanger han penge for at give oplysningerne«, fortæller Tina Engberg, kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse til avisen.

Dyrenes Beskyttelse har oprettet en liste over efterlyste dyr både på organisationen hjemmeside og på Facebook, og Tina Engberg er dybt forarget over, at listerne synes at blive misbrugt.

Hun fortæller, at det hovedsageligt drejer sig om katte.

Nordjyllands Politi har oplevet fire tilfælde, hvor kæledyrsejere er blevet ringet op af personer, som har krævet penge for at fortælle, hvor deres dyr var. Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man også hørt om sagerne, der vækker forargelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.