Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efterløn er blevet upopulært

Antallet af efterlønnere falder fortsat. På fem år er antallet af personer på efterløn faldet med mere end en fjerdedel.

Efterløn er på retur i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik, der dækker over tredje kvartal i år.

Siden 2007 er antallet af efterlønnere faldet med 27 procent, så der i dag kun er 102.400 danskere, som modtager overførselsindkomsten. Det svarer til næsten 30 procent af alle 60-64-årige og er 2.800 personer færre end i det samme kvartal i fjor.

Sammenlignet med samme kvartal i 2007 er der tale om et fald på hele 27 procent, og faldet er største blandt de 60-årige, der tegner sig for 43 procent.

Undersøgelsen viser desuden, at kvinder i højere grad end mænd går på efterløn. I alt er der 58.200 kvindelige efterlønnere, mens tallet for mændene er 44.200. For begge køns vedkommende har der været tale om et konstant fald i de seneste fem år.

Mens andelen af efterlønsmodtagere er lavest i København by, Nordsjælland og Københavns omegn, er den anderledes høj i eksempelvis Nordjylland, hvor 35,1 procent af de 60-64-årige er på efterløn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.