Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efterforskningen af Præstø-ulykken afsluttet

Efter 140 dage er politiet færdig med at undersøge ulykken, der kostede en lærer livet og sendte syv elever i koma.

Helikopter lander på Rigshospitalet med efterkoleelever kæntret i Præstø Fjord. 
Helikopter lander på Rigshospitalet med efterkoleelever kæntret i Præstø Fjord. 

Fredag den 11. februar kæntrede 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole i det, der er blevet kendt som Præstø-ulykken. Den 44-årige lærer Michael Jørgensen omkom i ulykken, og syv elever blev lagt i kunstigt koma.

Nu har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efter 140 dage afsluttet sin efterforskning og sendt materialet til juristerne i Søfartsstyrelsen. Det oplyser DR Sjælland.

- Undersøgelsen og forløbet af ulykken er klarlagt, sådan at man nu kan vurdere, om der er nogen, der skal drages til ansvar for noget i forbindelse med ulykken, siger Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.

Da ulykken er sket til søs, skal både Søfartsstyrelsen og den normale anklagemyndighed vurdere sagen.

- Det materiale, vi har lavet, skal i første omgang vurderes af Søfartsstyrelsens jurister. De skal vurdere, om der er nogen søfartsregler, der efter deres opfattelse er blevet overtrådt, og så vil materialet komme tilbage til anklagemyndigheden i politiet. De laver så en samlet vurdering af, om der er grundlag for, at der skal rejses ansvar mod nogen, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet vil ikke udtale sig om nogen konkrete resultater af efterforskningen. Flere af de nu tidligere efterskoleelever er stadig indlagt til genoptræning efter den kunstige koma.

Kilde: DR Sjælland

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.