Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter vildt årsmøde: Svensk Mensa-formand kalder superintelligente for »idioter«

Politiet blev tilkaldt, da den svenske afdeling af Mensa holdt fest efter et årsmøde i weekenden.

Der kan ikke nødvendigvis sættes lighedstegn mellem god opførsel og en intelligens, der er et godt stykke over gennemsnittet.

Det har den svenske afdeling af Mensa, foreningen for mennesker med en ekstraordinær høj IQ, måttet sande, efter foreningen i weekenden har afholdt årsmøde for 400 mennesker på et hotel i den svenske by Eskilstuna.

Ifølge det svenske lokalmedie Eskilstuna Kuriren opførte deltagerne sig til den efterfølgende fest så upassende, at hotelpersonalet følte sig nødsaget til at tilkalde først sikkerhedspersonale og senere politiet.

Det lokale medie beskriver videre, at Mensa-medlemmer har drukket medbragt spiritus på gangene, klatret op på taget og spillet trommer klokken fire om morgenen.

Lederen af Mensa i Sverige, Monika Orski, skriver ifølge Eskilstuna Kuriren, i arrangementets Facebookgruppe, at hun er meget skuffet over de personer, der har opført sig dårligt.

»I er en skændsel og fortjener ikke bedre skældsord end fandens idioter,« skriver formanden i Facebook-opslaget og skriver desuden, at hun har videregivet en undskyldning til hotelpersonalet på vegne af sig selv og foreningen.

Det svenske medie Expressen har kontaktet Monika Orski, der understreger, at hun endnu ikke ved, om det er medlemmer bag Mensa, der bag urolighederne.

»Og hvis det er, kommer vi til at gøre vores bedste for, at det ikke sker igen på foreningens møder. Det er sådan, at det er voksne mennesker, der selv har booket sine værelser og foreningen, der har lejet konferencerummet,« siger Monika Orski ifølge Expressen og fortsætter:

»Vi kan kun sige, at det er meget trist. Vi har lidt over 6.500 medlemmer og de fleste, jeg har mødt, er aldeles fantastiske, men ud af 6.500 medlemmer vil der være en eller anden, som ikke kan opføre sig ordentligt.«

Det var ikke nødvendigt for politiet at arrestere nogen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.