Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter svensk nej laver Danmark tilføjelse til nye id-kort

Minister må lave tilføjelse til nye identifikationskort, så Sverige giver rejsende direkte adgang til landet.

Minister må lave tilføjelse til nye identifikationskort, så Sverige giver rejsende direkte adgang til landet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Minister må lave tilføjelse til nye identifikationskort, så Sverige giver rejsende direkte adgang til landet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Økonomi- og indenrigsministeriet laver nu en tilføjelse til de nye identifikationskort, så rejsende bliver sikret direkte adgang til Sverige.

1. november blev de nye kort lanceret, så borgere uden kørekort kan slippe for at have passet med i byen, hvis de skal vise legitimation.

Kortene ville også kunne anvendes i forbindelse med indrejse til Sverige, lød den oprindelige vurdering.

I Sverige var holdningen dog en anden. Danske statsborgere kan ikke rejse direkte ind i landet, lød det, fordi kortet ikke indeholder oplysninger om nationalitet.

Det skal der nu laves om på ifølge en ny orientering fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA). Det skriver mediet News Øresund, der dækker Sverige og Danmark.

Allerede fra 1. december træder ændringerne i kraft, så kortet vil indeholde oplysninger om nationalitet.

Legitimationskort fås hos kommunen og kan bruges som legitimation i en række situationer som alternativ til pas eller kørekort.

Men det kan ikke bruges til at rejse rundt i Schengen-landene.

»Legitimationskortet har imidlertid ikke generelt til formål at fungere som rejselegitimation, herunder som en erstatning for pas ved rejser i Schengen,« oplyser ministeriet.

Alle borgere, der er fyldt 15 år, kan søge om at få udstedt legitimationskortet. Venter man til 1. december med at søge, får man altså opført sin nationalitet på kortet også.

Man får udstedt kortet ved at møde op hos Borgerservice i sin bopælskommune med 150 kroner som betaling.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.