Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter sexanklager: Chef i Dansk Journalistforbund sendt hjem

En medarbejder i chefstilling er blevet suspenderet efter anklager om sexchikane og seksuelle krænkelser i Dansk Journalistforbund.

Dansk Journalistforbund har valgt at suspendere en chef, der af flere tidligere ansatte bliver anklaget for sexchikane og seksuelle krænkelser, skriver Avisen.dk.

Det bekræfter næstformand Tine Johansen.

»Vi har sat en ekstern undersøgelse i gang, og vi har besluttet, at den pågældende medarbejder ikke skal komme på arbejde i den periode, undersøgelsen står på«, siger Tine Johansen til Avisen.dk.

Det er en ekstern advokat, Dansk Journalistforbund har hyret til at undersøge anklagerne om sexchikane og krænkelser mod medarbejderen i forbundet.

Allerede for to år siden, fik medarbejderen en sanktion for at have været sammen med en studentermedhjælper.

Direktør i Dansk Journalistforbund Linda Garlov nægter overfor Avisen.dk, at ledelsen skulle have kendskab til medarbejderens forhold til andre studentermedhjælpere eller andre sager om sexchikane, før der for ti dage siden blev rettet anklager mod den nu suspenderede medarbejder.

Den pågældende medarbejder indledte for over syv år siden et seksuelt forhold til Sigrid Benedikte Strøyer, der var nyansat studentermedhjælper i Dansk Journalistforbund og han var konsulent og havde været med til at ansætte hende.

Oplevelserne, der ligger år tilbage har sat dybe spor, og det var først for ti dage siden, hun turde stå frem med dem i et facebookopslag i forbindelse med #metoo-kampagnen.

Næstformand Tine Johansen og direktør Linda Garlov afviser overfor Avisen.dk, at ledelsen skulle have haft kendskab til forholdet mellem medarbejderen og Sigrid Benedikte Strøyer. De afviser også, at skulle have haft kendskab til andre sager om seksuelle krænkelser eller sexchikane.

De afviser begge, at ledelsen skulle have haft kendskab til, den pågældende medarbejder skulle have haft forhold til andre studendermedhjælpere.

Har I haft kendskab til, at han har haft forhold til andre ansatte i forbundet?

»Det vil jeg ikke udtale mig om«, siger Linda Garlov til Avisen.dk.

Hun fortæller, at der udover den eksterne undersøgelse af anklagerne om seksuel chikane også er igangsat en anden ekstern undersøgelse om arbejdsmiljøet i forbundet ovenpå anklagerne om en usund intern kultur. Hun vil dog ikke udtale sig om, hvem der laver denne undersøgelse.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra den suspenderede medarbejder, men han er ikke vendt tilbage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.